Stillingen er satt passiv

Se andre aktuelle stillinger eller gå til forsiden.

Vil du jobbe med cybersikkerhet i et helhetlig sikkerhetsperspektiv?

Oppdragsgiver: Brønnøysundregistrene

Brønnøysundregistera utviklar og driv digitale tenester som gjer dialogen med det offentlege enklare for personar og verksemder. Vi driv mange av dei viktigaste registera i landet og har 450 medarbeidarar. Dei fleste jobbar i Brønnøysund. Vi har også kontor i Narvik og Oslo.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Brønnøysund
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
19.03.2023
Gå til søknadsskjema

Om stillingen


Vi har behov for å styrke vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon. Vi søker derfor etter teknisk sikkerhetsrådgiver ved Brønnøysundregistrene.


I denne stillingen får du hovedansvar for å forvalte de styrende aktivitetene innen cybersikkerhet i vårt styringssystem og være virksomhetens datasikkerhetsleder. Du vil samarbeide tett med IT avdelingen og deres cybersikkerhetsteam.


Du skal være en pådriver for arbeidet med å integrere gode tekniske sikkerhetskrav i utviklings- og forvaltningsprosesser.


Som datasikkerhetsleder vil du få ansvaret for at behandling av sikkerhetsgradert informasjon i informasjonssystemer og på frittstående datamaskiner følger gjeldende regelverk.


Du blir en del av vårt miljø for sikkerhetsstyring av informasjonssikkerhet, hvor vi på sikt vil jobbe mot en produktorientert tilnærming av sikkerhetsstyringen.


Arbeidsoppgaver

 • forvalte sikkerhetsstyring av fagområde teknisk sikkerhet/cybersikkerhet
 • inneha rollen som datasikkerhetsleder i henhold til sikkerhetsloven
 • bidra i risikostyring, gjennomføring av verdi-, skade- og sårbarhetsvurderinger
 • utrede og veilede innen tekniske fagområder og bistå i utviklingsprosjekter
 • bistå sikkerhetssjef i ulike oppgaver innen sikkerhetsledelse


Kvalifikasjoner


Du må ha

 • 3-5 års høyere utdanning relevant for cybersikkerhet eller samfunnssikkerhet.
 • god kunnskap og gjerne erfaring på gjeldende regelverk som berører informasjonssikkerhet, cybersikkerhet og fagområdene i sikkerhetsloven
 • god erfaring med teknisk sikkerhet/cybersikkerhet i virksomheter med komplekse systemporteføljer og IT-infrastruktur
 • kjennskap til sikkerhetsmessige problemstillinger, informasjonssikkerhet, informasjonssystemsikkerhet, trusselbildet og verdi- og risikostyring


Det er fint om du også har

 • kjennskap til og kunnskap om anerkjent standard om informasjonssikkerhet; NS-ISO 27001/27002, NSMs Grunnprinsipper for IKT-sikkerhet, NIST- og ITIL-rammeverk, men ikke et absolutt krav


Relevant erfaring med relevans for stillingen kan kompensere for noe av utdanningskravet.


Det forutsettes at den som ansettes kan autoriseres og sikkerhetsklareres for KONFIDENSIELT.


Personlige egenskaper


Du må:

 • ha evne til å tenke strukturert, være ryddig og ha ordenssans
 • ha evne til å omsette regelverk, rammeverk og styringssystem til praktiske løsninger og et språk folk forstår
 • ha evne til å prioritere områder som gir størst effekt
 • forstå tekniske problemstillinger, virksomhetens behov, brukerens perspektiver og andre tilgrensende fagområder
 • ha høy gjennomføringsevne
 • være god på relasjonsbygging og samarbeid
 • ha god formuleringsevne på norsk, både skriftlig og muntlig


Personlige egenskaper og relevant erfaring vil bli vektlagt.


Vi tilbyr

 • interessante og utfordrende oppgaver innen digitalisering og forenkling av Norge
 • et godt arbeidsmiljø med en uformell tone og stor vilje til å skape noe sammen
 • gode muligheter for kompetanseheving og en god stipendordning
 • fleksibel arbeidstid med god balanse mellom arbeidsliv og privatliv
 • kontorplass i Brønnøysundregistrenes nye bærekraftige bygg
 • trening i arbeidstiden med inntil 2 timer i uka, godt utstyrt trimrom, bedriftsidrettslag og ulike velferdsarrangement
 • medlemskap i Statens pensjonskasse som er en av landets beste pensjonsordninger, med gunstig boliglån og gode forsikringsordninger
 • hjelp til å skaffe bolig


Stillingen er lønnet som seniorrådgiver med årslønn fra kr 573 900-935 300, avhengig av dine kvalifikasjoner. Prøvetiden er seks måneder.


Arbeidssted er Brønnøysund, men med mulighet for fjernarbeid etter nærmere avtale og behov.


Inkludering og mangfold


Inkludering og mangfold er en styrke og vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.


Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si positivt særbehandlet på denne måten, må søkerne oppfylle visse krav. Les mer om kravene på Arbeidsgiverportalen.


Vi oppfordrer søkere til å krysse av i jobbportalen dersom de har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter.


Generelt


Brønnøysund er en hyggelig liten kystby sør på Helgeland med korte avstander til jobb, fritids- og servicetilbud, og har gode kommunikasjonsmuligheter nord- og sørover.  Brønnøy kommune tilbyr gratis barnehageplass og SFO til tilflyttere. Ordningen gjelder frem til 31.12.2023.


For deg som er glad i naturen er Brønnøysund en perfekt base for å komme seg ut. Det er kort vei til flotte opplevelser til lands, til fjells og i skjærgården. Det er to treningssentre i byen, flere idrettslag og Nordlands største klatrehall. Her finnes små restauranter med god, kortreist mat, kaffebar med kunstutstillinger, for å nevne noe.


Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må du begrunne dette i søknaden. Opplysninger kan bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten, men du vil bli varslet dersom ønsket om reservasjon ikke tas til følge.


Du må laste opp relevante vitnemål og attester for å bli vurdert som søker. Vitnemål og/eller karakterutskrifter henter du fra vitnemålsportalen i Jobbnorge. Har du utdanning fra utlandet legger du ved godkjenning fra NOKUT


Ta gjerne kontakt


Dersom du har spørsmål om stillingen, kan du kontakte sikkerhetssjef Olav Melteig tlf. 905 85 412 eller underdirektør Frode Granås tlf. 948 84 029.


For spørsmål om elektronisk utfylling av CV kan Jobbnorge kontaktes på tlf. 75 54 22 20 eller e-post, kundeservice@jobbnorge.no


Vi gjør hverdagen enklere for alle

Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen