Drift og utvikling av Public Key Infrastruktur (PKI)

Oppdragsgiver: Sykehuspartner HF

Sykehuspartner – en partner for helsetjenester i utvikling Sykehuspartner HF leverer tjenester innen IKT, prosjekt, logistikk og HR til alle sykehusene i Helse Sør-Øst og eies av det regionale helseforetaket Helse Sør-Øst. Sykehuspartner forvalter og drifter et av Nord-Europas største og mest avanserte IKT-miljøer med over 80.000 brukere og ulike sentrale og lokale IKT-løsninger som understøtter et mangfold av arbeidsprosesser i pasientbehandlingen. Helseteknologi er i rivende utvikling og er meget sentralt for en bærekraftig spesialisthelsetjeneste. Sykehuspartner har ca 1600 medarbeidere ansatte på følgende lokasjoner: Oslo/Skøyen, Drammen, Grimstad, Porsgrunn, Fredrikstad, Gjøvik, Hamar, Lillehammer og Tynset. Sykehuspartner er miljøsertifisert. Sykehuspartner er opptatt av mangfold, vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av for eksempel alder, kjønn, funksjonshemming, hull i CV , nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Oslo, Porsgrunn eller Grimstad
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
30.01.2023
Gå til søknadsskjema
Bli kjent med Sykehuspartner

I Sykehuspartner forvalter og drifter vi et av Nord-Europas største og mest avanserte IKT-miljøer med over 200.000 enheter i nettet, som er operativt hele døgnet for helsepersonell som i sin hverdag sørger for spesialisthelsetjenester til 2,9 millioner mennesker. Helseteknologi er i rivende utvikling, og ivaretakelse av identitet og tilgangskontroll innen området Informasjonssikkerhet er en viktig del av denne utviklingen.

Ønsker du en faglig utfordrende og meningsfylt arbeidshverdag i en av Nordens største IKT-bedrifter, en virksomhet med et viktig samfunnsoppdrag? Ønsker du en stilling med høy grad av selvstendighet, påvirkningsmuligheter, ansvar med tidvis travle dager? Har du noen års erfaring eller er nyutdannet innen fagfeltet? Da oppfordrer vi deg til å søke på denne stillingen!

Stillingen inngår i seksjonen Identitet og Tilgang som i dag består av 29 ansatte med arbeidssted fordelt på 5 ulike lokasjoner. Seksjonen har i tillegg til forvalter- og driftsansvar for PKI, ansvaret for IAM tjenester innen tilgangsstyring.

Vi søker deg som har kjennskap og interesse for PKI (public key infrastructure), PKI nøkkelhåndtering og sertifikattjenester. Kryptering av tjenester blir stadig viktigere og om du har erfaring innenfor krypteringsteknologi så er det en fordel men ikke et krav.

Arbeidssted kan være Skøyen (Oslo), Porsgrunn eller Grimstad. Oppgi i din søknad hvilken lokasjon som er aktuell for deg.

Arbeidsoppgaver

 • Rådgiving og support
 • Utarbeide og vedlikeholde dokumentasjon og rutiner
 • Delta i spennende prosjekter og bidra med testing
 • Holde seg orientert om de lovkrav som til enhver tid gjelder innenfor området
 • Beredskapsvakt kan bli aktuelt

Drifte, forvalte og utvikle våre løsninger på:

 • PKI, Microsoft CA
 • HSM (hardware security module)
 • Sertifikat livssyklus håndtering
 • Kodesignering

Kvalifikasjoner

 • Høyskole / Universitet, bachelor IKT eller høyere. Særlig relevant erfaring kan kompensere for utdanningskravet
 • Kjennskap til drift og forvaltning av PKI-løsninger (CA, HSM etc.), og forståelse for fagfeltet
 • Gode kunnskaper om informasjonssikkerhet
 • Beherske både norsk og engelsk skriftlig og muntlig
 • Kjennskap til ITIL, der ITIL sertifisering er en fordel


For noen systemtilganger i Sykehuspartner vil det som følge av lovpålegg være krav om fremvisning av pass eller nasjonalt/Europeisk ID-kort.

Sykehuspartner HF er underlagt sikkerhetsloven. Det er pr. i dag ikke et krav om sikkerhetsklarering for denne stillingen, men et slikt krav kan bli stilt på et senere tidspunkt. 

Personlige egenskaper

 • Evne til å arbeide selvstendig og i team
 • Proaktiv og løsningsorientert, og deler gjerne kunnskap
 • Kundeorientert og ansvarsbevisst
 • Strukturert
 • Forstå samspill mellom organisasjon og teknologi
 • Prosessforståelse 

Vi tilbyr

 • En spennende stilling i et hyggelig og faglig utfordrende kompetansemiljø
 • Gode forsikrings- og pensjonsvilkår
 • Fleksibel arbeidstid og mulighet for delvis bruk av hjemmekontor etter avtale
 • Betalt overtid


Noe reisevirksomhet må påregnes

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren ber om å ikke bli oppført på den offentlige søkerlista. Dersom anmodningen ikke tas til følge, vil søker bli informert, jf. offentlighetslovens §25.


Spørsmål om stillingen

Kontaktperson
Jens Erik Hægstad
Stillingstittel
Enhetsleder
Telefon
970 54 778
Kontaktperson
Thomas Djupvik
Stillingstittel
Seksjonsleder
Telefon
906 78 428
Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen