Vil du være Power BI forvalter i Norges kanskje mest spennende fagmiljø innen datautnyttelse og analyse?

Oppdragsgiver: Sykehuspartner HF

Sykehuspartner – en partner for helsetjenester i utvikling Sykehuspartner HF leverer tjenester innen IKT, prosjekt, logistikk og HR til alle sykehusene i Helse Sør-Øst og eies av det regionale helseforetaket Helse Sør-Øst. Sykehuspartner forvalter og drifter et av Nord-Europas største og mest avanserte IKT-miljøer med over 80.000 brukere og ulike sentrale og lokale IKT-løsninger som understøtter et mangfold av arbeidsprosesser i pasientbehandlingen. Helseteknologi er i rivende utvikling og er meget sentralt for en bærekraftig spesialisthelsetjeneste. Sykehuspartner har ca 1600 medarbeidere ansatte på følgende lokasjoner: Oslo/Skøyen, Drammen, Grimstad, Porsgrunn, Fredrikstad, Gjøvik, Hamar, Lillehammer og Tynset. Sykehuspartner er miljøsertifisert. Sykehuspartner er opptatt av mangfold, vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av for eksempel alder, kjønn, funksjonshemming, hull i CV , nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Oslo
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
Snarest
Gå til søknadsskjema
Bli kjent med Sykehuspartner
Behovet for analyse, rapportering og annen datautnyttelse er stort i Helse Sør-Øst, og behovet vil øke ytterligere i tiden fremover. Dette er bl.a. belyst i Regional utviklingsplan 2035 for Helse Sør-Øst. Med bakgrunn i dette har Sykehuspartner behov for å øke kapasiteten til å utvikle og forvalte data- og analyseløsninger.  
 
Data og analyse har ansvaret for Business Intelligence løsninger for hele Helse Sør-Øst og hjelper hver dag regionens ca. 90.000 ansatte med å levere rapportering og analyser som brukes til å heve kvaliteten i helsesektoren. Seksjonen Data og Analyse er en avdeling i vekst og skal ansette en Power BI forvalter som vil få ansvar for å lede og forvalte Power BI i Helse Sør-Øst. Stillingen inngår i et team som bygger og forvalter noen av Norges største BI-løsninger. 

Som Power BI forvalter vil du være med på å prege hvordan Sykehuspartner skal arbeide med Power BI fremover, og bistå med den strategiske og operasjonelle utvikling av analyseområdet hvor Power BI kommer til å være en sentral applikasjon. Du vil arbeide med M365 plattformen og dermed PowerApps, dataflyter, datamarter og automatiserte prosessflyter – alt sammen sentrale deler av forvaltningen av Power BI i Data og Analyse. 

Som Power BI forvalter forventer vi at du har kompetanse innen analyseplattformer og har betydelig relevant teknisk kompetanse, gjerne ervervet gjennom arbeidsoppgaver innen styring og administrasjon av analyseoppsett i større organisasjoner. Du må være strukturert og en problemløser av natur, og du må se på utfordringer som muligheter og ta ansvar for oppgaver.    

Arbeidssted er Sykehuspartners lokaler på Skøyen. Søknader blir vurdert fortløpende.

Sykehuspartner HF er underlagt sikkerhetsloven. Det er pr. i dag ikke et krav om sikkerhetsklarering for denne stillingen, men et slikt krav kan bli stilt på et senere tidspunkt. 

Arbeidsoppgaver

 • Forvaltning og utvikling av Power BI analyseplattformen
 • Gi råd og teknisk støtte internt og i helseforetakene
 • Oppdatering av prosedyrer og kommunikasjon med helseforetakene
 • Utvikling og implementering av ny funksjonalitet i Power BI universet 
 • Delta og drive arkitekturforum rundt bruken av Power BI 
 • Etablere og oppdatere dokumentasjon 
 • Bistå med oppsett, konfigurering og vedlikehold av Power BI plattformen 

Kvalifikasjoner

 • Kjenne Power BI universet, både i sky og on-premise 
 • Kunnskap om og erfaring med hvordan analysemarter og flyter fungerer i praksis 
 • Erfaring med drift og forvaltning av større business intelligence plattformer
 • Evne til å løse komplekse problemstillinger uavhengig av verktøy eller system 
 • Høyere utdanning innen relevant fagområde, minimum bachelorgrad. Relevant erfaring kan kompensere for manglende utdannelse 
 • God forståelse for infrastruktur, distribuerte programvarer og generell teknisk kunnskap 
 • Overordnet kjennskap til (Azure) Active Directory og Microsoft M365-universet 
 • Ønskelig med erfaring med scripting (PowerShell, PowerQuery eller tilsvarende) 

Personlige egenskaper

 • Du har pågangsmot og er vant til å arbeide i større komplekse organisasjoner 
 • Du er løsningsorientert og har en sterk gjennomføringsevne 
 • Du er strukturert, selvstendig og målrettet, og liker utfordringer 
 • Du evner å løse komplekse problemstillinger 
 • Du har god kommunikasjonsevne, skriftlig og muntlig 


Det vil være en fordel om du har betydelig teknisk interesse og fanger opp nye tekniske løsninger og områder raskt. Vi forventer ikke at du kan alt ved oppstart, men vi forventer at du ønsker å lære og bygge opp din kompetanse.  

Vi tilbyr

 • Et sterkt faglig miljø  
 • Interessante og varierte arbeidsoppgaver i en bransje med er viktig samfunnsoppdrag  
 • Engasjerte og dyktige medarbeidere  
 • Et godt arbeidsmiljø  
 • Gode forsikrings- og pensjonsvilkår  
 • Fleksible arbeidstidsordninger med delvis hjemmekontor etter avtale  


Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren ber om å ikke bli oppført på den offentlige søkerlista. Dersom anmodningen ikke tas til følge, vil søker bli informert, jf. offentlighetslovens §25.


Spørsmål om stillingen

Kontaktperson
Beth Nicolaysen
Stillingstittel
Seksjonsleder
Telefon
982 59 738
Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen