Vi søker sikkerhetsanalytiker og sikkerhetsingeniør innen cybersikkerhet

Oppdragsgiver: Brønnøysundregistrene

Brønnøysundregistera utviklar og driv digitale tenester som gjer dialogen med det offentlege enklare for personar og verksemder. Vi driv mange av dei viktigaste registera i landet og har 450 medarbeidarar. Dei fleste jobbar i Brønnøysund. Vi har også kontor i Narvik og Oslo.

Antall stillinger:
2
Arbeidssted:
Brønnøysund
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
10.10.2022
Gå til søknadsskjema

Vil du bidra til å sikre Brønnøysundregistrene mot cybertrusler?

 

Hvem er vi?


Brønnøysundregistrene har i dag ansvaret for mange av landets viktigste registre. Vi utvikler og drifter registrene for å skape trygghet, orden og oversikt for våre brukere som er næringsliv, frivillig og offentlig sektor, samt innbyggere. 


Vi har vært i front med å lage registertjenester siden 1980. Dette har vi lyktes med fordi vi har dyktige medarbeidere, jobber tverrfaglig, utvikler og kjører registertjenester på vår egen plattform.


Brønnøysund er Norges registerby og vi har nylig flyttet inn i et nytt og moderne bygg. Bygget har høy standard og funksjonelle løsninger slik at alt er lagt til rette for at vi skal kunne jobbe så effektivt som mulig.


Cybersikkerhet i Brønnøysundregistrene


Vi har etablert et cybersikkerhetsprogram og et cybersikkerhetsteam som skal øke Brønnøysundregistrenes evne til å forsvare seg mot cyberangrep. I programmet skal vi blant annet inngå et samarbeid med en ekstern SOC-leverandør og vi er i gang med etablering av en ny sentral loggløsning (Elastic Cloud Enterprise) Vi har som mål å styrke vår kapasitet og kompetanse innenfor cybersikkerhetsområdet.


Stillingene ligger i IT-avdelingen. En viktig oppgave for avdelingen er operasjonell sikkerhet slik at vi har gode beskyttelsestiltak på våre tjenester og infrastruktur.


Arbeidsoppgaver


Sikkerhetsanalytiker

 • Utvikle og utføre digital trusseletterretning
 • Utvikle trusselscenarioer med tilhørende deteksjonsregler i samarbeid med SOC-leverandør
 • Gi anbefalinger på forbedringer av sikkerhetsmekanismer og arkitektur basert på trusselbilde
 • Analyse av loggdata under sikkerhetshendelser i samarbeid med SOC-leverandør
 • Gi rådgivning om responsstrategier og konkrete tiltak for skadebegrensning og gjenoppretting
 • Bindeledd mellom SOC-leverandør og Brønnøysundregistrene
 • Holde deg løpende oppdatert om utvikling innen cybersikkerhet og trusselbildet

 

Sikkerhetsingeniør

 • Forvalte og videreutvikle innholdet i vår sentrale loggløsning som er relevant for cybersikkerhet
 • Tilgjengeliggjøring og tilpasning av loggdata som er relevant for cybersikkerhet
 • Tilrettelegging for automatisert innsamling av loggdata
 • Analyse av loggdata under sikkerhetshendelser i samarbeid med SOC-leverandør
 • Være teknisk bindeledd mot vår leverandør av sikkerhetstjenester og tilrettelegge for dennes bruk av våre loggdata

 

Har du kompetanse og stort engasjement for ett eller flere av disse områdene, vil vi gjerne høre fra deg!


Merk hvilken stilling/stillinger du søker på


Kvalifikasjoner

 •  3-5 års høyere utdanning innen IT. Relevant praksis/erfaring og/eller relevante sertifiseringer kan i spesielle tilfeller dekke hele eller deler av utdanningskravet
 • god generell IT-kompetanse
 • god kunnskap og erfaring innenfor ett eller flere av områdene: nettverk/nettverksanalyse, logganalyse og monitorering, operativsystemer, loggløsninger, skytjenester, digital trusseletterretning
 • det er en fordel å ha erfaring eller kjennskap til sentrale cybersikkerhetsrammeverk som:
 • NSMs grunnprinsipper for IT-sikkerhet
 • MITRE ATT@CK
 • gjerne sertifiseringer innen informasjonssikkerhet
 • beherske norsk som hovedspråk og har god muntlig og skriftlig framstillingsevne
 • kunne sikkerhetsklareres til HEMMELIG


Personlige egenskaper

 • har gode kommunikasjons- og samarbeidsevner
 • er genuint interessert i cybersikkerhet og IT-faget
 • liker å jobbe i team, men også ha god evne til å jobbe selvstendig.
 • er ansvarsbevisst, selvstendig, initiativrik og strukturert
 • trives med humor og et miljø med stor takhøyde
 • er direkte, ærlig og jordnær


Personlige egenskaper blir tillagt stor vekt, og vi oppfordrer spesielt kvinner til å søke.


Dette får du hos oss

 • et godt arbeidsmiljø med en uformell tone og stor vilje til å skape noe sammen
 • interessante og utfordrede oppgaver innen digitalisering og forenkling av Norge
 • jobbe med ny og moderne teknologi
 • bli del av et team med kompetente medarbeidere
 • gode muligheter for kompetanseheving gjennom kursing, deltakelse på konferanser og seminarer, studier og tid til faglig utvikling
 • fleksibel arbeidstid for god balanse mellom arbeidsliv og privatliv
 • godt og rimelig kantinetilbud
 • trening i arbeidstiden inntil to timer i uka, godt utstyrt trimrom, bedriftsidrettslag og ulike velferdsarrangement
 • medlemskap i Statens pensjonskasse som er en av landets beste pensjonsordninger, med gunstig boliglån og gode forsikringsordninger
 • nye og moderne kontorlokaler på bryggekanten i Brønnøysund med fantastisk utsikt over Helgelandskysten


Stillingene er lønnet som seniorrådgiver med årslønn fra kr  626 300 –  935 300 eller som rådgiver med årslønn fra kr 526 100 –  661 400, avhengig av dine kvalifikasjoner. For særlig kvalifiserte kandidater kan noe høyere lønnsnivå vurderes - det diskuterer vi når vi kommer så langt. Prøvetiden er seks måneder. 


Vi er behjelpelig med å skaffe bolig, og flyttekostnader kan dekkes etter nærmere avtale. Ved flytting til Brønnøysund kan husleie dekkes de første 6 månedene etter oppstart av arbeidsforholdet. Dette er skattepliktig inntekt.


Inkludering og mangfold


Inkludering og mangfold er en styrke og vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.


Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si positivt særbehandlet på denne måten, må søkerne oppfylle visse krav. Les mer om kravene på Arbeidsgiverportalen.


i oppfordrer søkere til å krysse av i jobbportalen dersom de har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter.


Ta gjerne kontakt


Dersom du har spørsmål om stillingene kan du ta kontakt med seksjonsleder Per Egil Nilsen 91129424/pen@brreg.no eller seksjonsleder Jøran Nordhuus 90035637/jno@brreg.no.


For spørsmål om elektronisk utfylling av CV kan Jobbnorge kontaktes på tlf. 75 54 22 20 eller e-post, kundeservice@jobbnorge.no


Generelt


Brønnøysund er en hyggelig kystby med korte avstander til jobb, fritids- og servicetilbud. Vi har full barnehagedekning og et godt oppvekstmiljø i trygge omgivelser. Brønnøy kommune tilbyr gratis barnehageplass og SFO for barnefamilier som flytter til kommunen. Ordningen gjelder fram til 01.01.2024.


For deg som liker friluftsliv er det mange muligheter for fine naturopplevelser til lands, til fjells og i skjærgården. Vi har også et rikt kulturliv, flere treningssentre og idrettslag.


Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må du begrunne dette i søknaden. Opplysninger kan bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten, men du vil bli varslet dersom ønsket om reservasjon ikke tas til følge.


Du må laste opp relevante vitnemål og attester for å bli vurdert som søker. Vitnemål og/eller karakterutskrifter henter du fra vitnemålsportalen i Jobbnorge. Har du utdanning fra utlandet legger du ved godkjenning fra NOKUT. 

Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen