IFE ser etter en Leder Digital Service Delivery!

Oppdragsgiver: Capus

Capus er et av landets ledende og mest økonomisk solide kompetansemiljøer innen rekruttering. Selskapet består av erfarne rådgivere, en av markedets største Research-avdelinger og et dedikert Bid & Marketing-team. Vi leverer kvalitetssikrede rekrutteringer av ledere og fagspesialister. Vår kundeportefølje representerer et tverrsnitt av norsk næringsliv og offentlige virksomheter.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Kjeller
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
Snarest
Gå til søknadsskjema

IFE har ambisiøse planer for digitalisering av virksomheten og vi utvider derfor vår kapasitet innenfor IKT. Leder Digital Service Delivery er en nyopprettet og sentral lederstilling, og vi søker nå etter en fremtidsrettet og inspirerende leder for hjelpe oss videre på den digitale veien. Rollen vil ha det operasjonelle ansvaret for alle digitale tjenester, og skal sørge for at forretningsområdene har sikre, verdifulle og tilgjengelige tjenester som bistår med å realisere virksomhetens mål. 

Rollen er sentral i ledelsen av IKT og deltar i IKTs ledergruppe. Vi tror den rette kandidaten har erfaring fra IKT-drift, IKT-sikkerhet eller IT Service Management. Kandidaten er visjonær og strategisk, og ønsker å ta drift av IKT videre til å bli verdi- og tjenestefokusert gjennom et tett samarbeid med forretningen og de ansatte. Rollen er organisert i avdeling IKT og rapporterer til CIO. Rollen har personalansvar for to dedikerte team innen help desk/applikasjonsforvaltning og infrastruktur. Hos oss får du muligheten til å være en sentral bidragsyter i en pågående digitalisering og omstilling av virksomheten, med et sterkt og sentralt IKT-fagmiljø som jobber tett sammen med hele organisasjonen.

Rollens primære arbeidsoppgaver er: 

 • Etablere en visjon og strategi for Digital Service Delivery som sikrer forretningsområdenes langsiktige behov for digitale tjenester i virksomheten.
 • Etablere styringsprosesser og metrikker for å bygge forståelse for den forretningsmessige verdien som Digital Service Delivery leverer, og benytte dette aktivt i å forbedre egne tjenester og prosesser.
 • Bidra med prioriteringer i utviklingen av tjenesteporteføljen i samarbeid med IKT og forretningsområdene, og sørge for kapasitetsplanlegging og ressursallokering der avdelingens ressurser er involvert.
 • Definere, utvikle og styre utvalgte ITSM-prosesser som er relevante for ansvarsområdet, basert på beste praksis (eksempelvis ITIL).
 • Sørge for å etablere og eie prosesser for beredskap, katastrofe- og hendelseshåndtering innenfor ansvarsområdet.
 • Etablere og eie risikostyringsprosesser for digitale løsninger internt i avdelingen og i forretningsområdene.
 • Ansvar for at alle IFEs digitale løsninger overholder våre sikkerhetsmessige krav
 • Etablere avtaler med, forvalte og styre underleverandører innenfor ansvarsområdet
 • Ansvar for planlegging og oppfølging av avdelingens budsjett, og etablere en kultur for kontinuerlig kostoptimalisering.
 • Ha oversikt over totale teknologikostnader for IFE og veilede forretningsområdene i kostoptimalisering og budsjettprosesser.
 • Personalansvar for personell tilknyttet Digital Service Delivery.


Spesielle kompetansekrav knyttet til stillingen:

 • Utdanning på bachelor eller masternivå innen IKT og/eller teknologiledelse. Erfaring kan kompensere for manglende formell utdanning.
 • Solid erfaring fra roller innen IKT-drift, IT Service Management eller Digital Sikkerhet 
 • Erfaring fra lederroller med ansvar for strategiarbeid, risikostyring, budsjettoppfølging og personalledelse er ønskelig
 • God kunnskap om og praktisk erfaring med implementasjon av ITIL
 • Sikkerhetsklarering på nivå Hemmelig/NS er en forutsetning for å inneha rollen


Personlige egenskaper:

 • Gode strategiske og analytiske egenskaper
 • Resultatorientert
 • Gode kommunikasjonsevner, og kan relatere IKT-teknologi og -tjenester til forretningsmessig verdi
 • Brennende engasjement for å skape gode brukeropplevelser, og evner å se verdien av gode og relevante løsninger hos brukerne
 • Være tillitsfull og en god relasjonsbygger, med god forretningsforståelse.

Om arbeidsgiveren

Institutt for energiteknikk (IFE) er en driver av teknisk innovasjon og anvendt forskning innen bredden av digitale systemer, energi- og miljøteknologi, samt utviklingspartner og produsent av radiofarmasøytiske legemidler. IFE forsker for en bedre fremtid, og FNs bærekraftsmål er en drivkraft i vår virksomhet. IFE har ansatte fra 38 land som jobber med partnere nasjonalt og internasjonalt. Vi er en kompleks organisasjon med store krav til operasjonell kvalitet og sikkerhet, samtidig som vi skal drive forskning og innovasjon i verdensklasse.

Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen