Stillingen er satt passiv

Se andre aktuelle stillinger eller gå til forsiden.

Utdanningsdirektoratet ser etter en seniorrådgiver arkitektur!

Oppdragsgiver: Capus

Capus er et av landets ledende og mest økonomisk solide kompetansemiljøer innen rekruttering. Selskapet består av erfarne rådgivere, en av markedets største Research-avdelinger og et dedikert Bid & Marketing-team. Vi leverer kvalitetssikrede rekrutteringer av ledere og fagspesialister. Vår kundeportefølje representerer et tverrsnitt av norsk næringsliv og offentlige virksomheter.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Oslo
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
16.05.2022
Gå til søknadsskjema

Digitaliseringsstrategien for grunnopplæringen setter opp følgende målbilde: Elevene har tilgang på en lang rekke læringsressurser og digitale verktøy i alle fag. Læringsressursene og verktøyene er tilpasset de ulike fagene og elevens forutsetninger og nivå. Ressursene støtter opp under samarbeidslæring og samskaping blant elevene, og bidrar til god dialog mellom elever og lærere. Læremidler basert på læringsanalyse bidrar til at opplæringen kan tilpasses elevenes behov og forutsetninger. Skolene benytter en rekke IT-løsninger fra ulike leverandører. Det er et ønske om å etablere et økosystem der leverandørene samhandler bedre for å øke verdien av tjenestene samlet sett for bruker.

Utdanningsdirektoratet har en ledende rolle i å sørge for et velfungerende digitalt økosystem for grunnopplæringen. Du vil gjennom dette arbeidet få mulighet til å være med å forme en sektor i spennende utvikling. Utdanningsdirektoratet har en tett dialog med både leverandørene og kommunene, og du får jobbe med spennende prosjekter i et godt fagmiljø i et stort nettverk. Utdanningsdirektoratet ser etter arkitekter med kompetanse innenfor virksomhets-, integrasjons- og informasjonsarkitektur. I Utdanningsdirektoratet vil vi ha medarbeidere med forskjellige kompetanser, perspektiver, alder, kjønn og livserfaringer. Mangfold er viktig for både arbeidsmiljøet vårt og jobben vi skal gjøre. Vi oppfordrer spesielt personer med innvandrerbakgrunn, nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en til å søke. Kjenner du deg igjen i en av disse kategoriene, kan du krysse dem av i søknaden. Vi kaller inn minst én kvalifisert søker til intervju i hver gruppe. Du kan lese mer om kravene for å bli vurdert som søker i disse gruppene på arbeidsgiver.difi.no/positivsaerbehandling

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette opplyses om og begrunnes i søknaden. Opplysninger kan bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten. Du varsles dersom ønsket om reservasjon ikke tas til følge.

Arbeidsoppgaver

 • Du vil være en av arkitektene i forming av et digitalt økosystem for grunnopplæringen, som en del av offentlig sektors helhetlige digitale økosystem.
 • Du vil ha oppgaver innen virksomhetsarkitektur-, informasjonsarkitektur- og integrasjonsarkitektur.
 • Du vil delta i kartlegging av offentlige og private løsninger i sektor, identifisere samhandlende komponenter i økosystemet, kartlegge informasjonsflyt dem imellom og grensesnitt.
 • Du vil arbeide med standarder for prosesser, informasjonsmodeller, kodelister og integrasjonsgrensesnitt.
 • Du vil delta aktivt inn i Udir sitt arkitekturarbeid med fellesløsninger for sektoren.
 • Utforme arkitekturprinsipper i samarbeid med internt arkitekturforum og i samarbeidsarenaer med sentrale aktører i sektoren
 • Du vil støtte interne utviklingsprosjekter med arkitekturvurderinger
 • bidra i avdelingens og divisjonens øvrige oppgaver

Kvalifikasjoner

 • høyere utdanning på mastergradsnivå. Relevant erfaring kan kompensere for manglende utdanning
 • flere års relevant erfaring
 • god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk

Personlige egenskaper

 • god til å samarbeide
 • personlig egnet
 • utviklingsorientert
 • kvalitetsbevisst analytisk

Vi tilbyr

 • medlemskap i Statens pensjonskasse
 • fleksibel arbeidstidsordning
 • trening i arbeidstiden
 • moderne lokaler sentralt i Oslo sentrum. Vårt Hamarkontor kan også være delvis lokalisering for stillingen
 • medlemskap i Statens pensjonskasse med gode pensjons- forsikrings- og boliglånsordninger
 • gode faglige utviklingsmuligheter
 • et stimulerende og godt arbeidsmiljø med høy faglig kompetanse
 • en virksomhet som jobber systematisk med utvikling
 • stillingen lønnes som seniorrådgiver/spesialrådgiver (kode 1364/1220), p.t kr 715.900 – 873.400 per år. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere avlønning vurderes.

Om arbeidsgiveren

Utdanningsdirektoratet bidrar til at alle elever og lærlinger får et godt læringsutbytte og et godt læringsmiljø, og at barnehager er en god arena for lek, omsorg og læring. Hos oss får du jobbe med kolleger med bred faglig kompetanse. Vi jobber brukerrettet, samordnet og digitalt og er stolte av å jobbe med å utvikle barnehage- og skolesektoren. Vi
er underlagt Kunnskapsdepartementet og har kontorer i Oslo, Tromsø, Molde og på
Hamar. Les mer på udir.no

Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen