Stillingen er satt passiv

Se andre aktuelle stillinger eller gå til forsiden.

Vil du bli vår nye utvikler?

Oppdragsgiver: Capus

Capus er et av landets ledende og mest økonomisk solide kompetansemiljøer innen rekruttering. Selskapet består av erfarne rådgivere, en av markedets største Research-avdelinger og et dedikert Bid & Marketing-team. Vi leverer kvalitetssikrede rekrutteringer av ledere og fagspesialister. Vår kundeportefølje representerer et tverrsnitt av norsk næringsliv og offentlige virksomheter.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Tønsberg
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
16.05.2022
Gå til søknadsskjema

Vil du være med å utvikle digitale løsninger knyttet til Nødnett, eksplosiver, farlige anlegg og beredskap i stort? DSB søker utvikler som skal inngå i vårt kompetente og solide utviklingsmiljø ved vårt hovedkontor i Tønsberg. Vi ser etter deg som vil være med å forme morgendagens digitale løsninger innenfor samfunnssikkerhet og beredskap. Vi har en blanding av egne datahaller og Azure, men vil snart være fullt og helt i Azure. 

Stillingen inngår i utviklingsteamet og kandidaten får en sentral rolle knyttet til utvikling og vedlikehold av DSBs egenutviklede løsningsportefølje.

Du skal

 • utvikle, teste, sikre, vedlikeholde og overvåke DSBs egenutviklede applikasjoner
 • håndtere infrastruktur som kode
 • bidra i grensesnittet mellom utvikling og drift/DevOps – CI/CD
 • bidra i arkitekturarbeid og løsningsdesign
 • delta i utviklingsprosjekter
 • bidra til kontinuerlig forbedring


Kvalifikasjoner

Du må ha: 

 • relevant utdanning på høyskole- eller universitetsnivå, særlig relevant erfaring (arbeidsrelatert, åpen-kildekodeprosjekter eller lignende) kan kompensere for utdanningskravet
 • erfaring med utvikling på JVM plattformen og/eller JavaScript
 • relevant erfaring med utvikling og/eller testing innenfor et eller flere av våre teknologiområder
 • god muntlig og skriftlig formidlingsevne på norsk og engelsk
 

Vi ønsker at du har erfaring med:

 • å ivareta strenge krav til IKT-sikkerhet
 • utvikling og/eller testing av programvare med fokus på kontinuerlige leveranser


Personlige egenskaper:

 • analytisk
 • selvstendig
 • utviklingsorientert
 • initiativrik


Vår nye medarbeider får

 • faglige utfordringer og utviklingsmuligheter gjennom kursing og konferanser
 • fleksibel arbeidstid med sommertid og fleksitidsordning
 • gode pensjons-, låne- og forsikringsordninger i Statens pensjonskasse
 • moderne lokaler, sentralt plassert ved kanalen og brygga i Tønsberg
 • stor fleksibilitet rundt hjemmearbeid (inntil 50% hjemmearbeid)
 • kantine, treningsrom og mulighet for trening i arbeidstiden
 • årslønn fra kr 650 300 til 825 900 (lønnstrinn 70-80), stillingskode 1364 (seniorrådgiver). I helt ekstraordinære tilfeller kan DSB vurdere annen lønnsplassering. Det trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse


Om seksjonen og stillingen

IKT-seksjonen består av 24 engasjerte ansatte fordelt på 3 team (driftsteam, løsningsteam og utviklingsteam). Vi arbeider aktivt med drift, overvåking og utvikling av DSBs IKT-tjenester og løsninger i nært samarbeid med fagmiljøene i DSB. Vi har en robust IKT-forvaltning og er stolte av hva vi gjør og bidrar med. DSBs rolle og betydning i samfunnet gjenspeiles i vår arbeidshverdag. 

Utviklingsteamet består i dag av 6 kompetente og engasjerte utviklere. Smarte og sikre IKT-løsninger, og samspillet dem imellom, får stadig større betydning for DSB. Utviklingsteamet har blant annet ansvar for utvikling og vedlikehold av våre egenutviklede løsninger. 

Som del av utviklingsteamet vil du aktivt bidra til at løsningsporteføljen støtter DSBs virksomhet på en effektiv og optimal måte. DSB stiller høye krav til sikkerhet og ytelsesnivå, noe vårt drifts og applikasjonsmiljø ivaretar. Skytjenester tas mer og mer i bruk, og utviklingsteamet har en sentral rolle i strategisk og optimal utnyttelse av og tilpassing til en hybrid drifts- og forvaltningsmodell. 

Teknologistacken vår er spennende og mangfoldig. Backendsystemene våre er JVM-basert og benytter i stor grad Spring-rammeverket, ofte i en mikrotjenestearkitektur. Vi koder helst backend i Kotlin, men en del av våre «legacy»-systemer er skrevet i Java. 

På klientsiden benytter vi primært Vue.js. Vi benytter foreløpig en kombinasjon av Jenkins, Github actions og ArgoCD for bygg og deploy. Nye løsninger etableres i et Kubernetes cluster i Azure, og målet er å samle alt egenutviklet der på sikt. Transformasjonen skjer gradvis og etter hvert som vi endrer på løsningene. 

Vi benytter GitHub/Bitbucket til kildekoderevisjon, og JIRA/Confluence på tvers i IKT-seksjonen for prosjektoppfølging og dokumentasjon. Devops-kultur gjør at teamet selv har kontroll på livsløpet til applikasjonene.

I tillegg til utvikling, sørger vi for testing, monitorering, overvåking, logging osv. Teamet har stor teknologisk frihet. Teknologiområder oppsummert: Java/Kotlin, Spring, Vue.js, Kubernetes, Terraform, Elasticsearch, Logstash, Prometheus, Grafana, Kibana, Ansible, Docker, Gwt/Wicket, Keycloak.

Akkurat hvor du passer inn i dette landskapet finner vi ut av sammen. Du har nok en utviklerbakgrunn i bunn, enten du anser deg selv som en fullstack utvikler, ren frontend koder eller trives best i grensesnittet mellom drift og utvikling, så ønsker vi gjerne å snakke med deg. 

Om å jobbe i DSB Risiko og sårbarhet i samfunnet er i stadig bevegelse. Derfor er DSB en organisasjon i kontinuerlig utvikling. Vi trenger medarbeidere som er tillitskapende, kompetente og gode lagspillere, og som aktivt bidrar til fornyelse og forbedring. Som ansatt i DSB er du med på å løse et viktig samfunnsoppdrag, sammen med dyktige og dedikerte kollegaer. Vi ønsker oss økt mangfold i organisasjonen, og vi er del av inkluderingsdugnaden. Vi håper derfor at også kvalifiserte personer med hull i CV-en eller nedsatt funksjonsevne vil søke hos oss. 
 

Offentlig søkerliste Det vil bli utarbeidet offentlig søkerliste ved søknadsfristens utløp. Opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om å ikke bli ført opp på søkerlisten, jf. Offentlighetsloven §25. 

Om arbeidsgiveren

DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) skal ha oversikt over risiko og sårbarhet i samfunnet. Vi er pådrivere i arbeidet med å forebygge ulykker og kriser, og bidrar til effektiv ulykkes- og krisehåndtering. Hovedkontoret ligger i Tønsberg, og vi har enheter over hele landet. Til sammen er vi ca. 650 ansatte. DSB er underlagt Justis- og beredskapsdepartementet. Les mer på www.dsb.no

Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen