Er du Direktoratet for e-helse sin nye organisasjonsdirektør?

Oppdragsgiver: Capus

Capus er et av landets ledende og mest økonomisk solide kompetansemiljøer innen rekruttering. Selskapet består av erfarne rådgivere, en av markedets største Research-avdelinger og et dedikert Bid & Marketing-team. Vi leverer kvalitetssikrede rekrutteringer av ledere og fagspesialister. Vår kundeportefølje representerer et tverrsnitt av norsk næringsliv og offentlige virksomheter.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Oslo
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
27.04.2022
Gå til søknadsskjema

Vil du være med på å lede en virksomhet som jobber for å skape et enklere Helse-Norge? I direktoratet jobber vi for å realisere målet om at pasientinformasjonen skal følge pasienten gjennom hele forløpet, så vi alle opplever en trygg, effektiv og sammenhengende helsetjeneste. Som nasjonal myndighet på e-helseområdet er vi en faglig rådgiver, pådriver og premissgiver som sørger for nasjonal koordinering og styring av e-helseområdet.

Vi ønsker en erfaren leder med gjennomføringskraft, som evner å skape entusiasme og motivere de ansatte. Videre er du trygg og tydelig i lederrollen, og har kunnskap om og interesse for administrative oppgaver som inkluderer virksomhetsstyring, økonomi og HR. Du vil blant annet ha personalansvar for to seksjonsledere. Organisasjonsdirektøren er i tillegg ansvarlig for intern IT, beredskap og sikkerhet, arkiv- og dokumenthåndtering, internkontroll og lokaler, og vil ha en sentral rolle i direktoratets videre utvikling.

Stillingen inngår i Direktoratet for e-helses toppledergruppe og rapporterer til direktør.

Arbeidsoppgaver Sentrale arbeidsoppgaver vil blant annet være å:

 • videreutvikle direktoratets virksomhetsstyring, planprosesser og rapporteringsprosesser 
 • videreutvikle og ivareta direktoratets økonomistyring og internkontroll
 • videreutvikle og ivareta strategisk HR 
 • arbeide aktivt for at direktoratet forblir en attraktiv arbeidsplass med et godt arbeidsmiljø og legge til rette for fremtidens arbeidsplass
 • sikre leveranser innenfor ansvarsområdene som understøtter direktoratets virksomhetsstrategi, samt oppdrag i tildelingsbrev fra Helse – og omsorgsdepartementet 
 • ha ansvar for drift og utvikling av oppgaver innenfor de andre ansvarsområdene, inkludert oppfølging av leverandøravtaler
 • ha fag- personal- og budsjettansvar for avdelingen
 • forbedre og profesjonalisere direktoratets administrative prosesser
 • følge opp avvik og forbedringsforslag innenfor ansvarsområdene 
 • delta i og bidra med sin erfaring inn i direktoratets toppledergruppe, og være en pådriver for kunnskapsbaserte prosesser og beslutninger


Andre arbeidsoppgaver kan bli tillagt stillingen. 

Kvalifikasjoner

 • relevant høyere utdanning på masternivå (lang og svært relevant arbeidserfaring kan i noen tilfeller kompensere for kravet om høyere utdanning)
 • solid og relevant ledererfaring
 • relevant arbeidserfaring innen virksomhetsstyring, økonomi og/eller HR
 • erfaring fra OU-prosesser og/eller endringsprosesser
 • god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk


Det er en fordel om du har erfaring fra offentlig forvaltning.

Personlige egenskaper Som leder i Direktoratet for e-helse må du ha gode lederegenskaper, og vi ønsker at du identifiserer deg med verdiene våre: lærende, oppriktig og samlende.

Vi søker en svært strategisk, målrettet og erfaren leder som kan bidra til å legge grunnlaget for fremtidens e-helse. Fokus på omstilling og videreutvikling av direktoratet er viktig. Som avdelingsdirektør er du resultatorientert og evner å ta hensyn til kompleksiteten i organisasjonen når behov skal utredes og prioriteres.
 
Vi ser etter deg som brenner for utvikling og motiveres av nye utfordringer. Du viser vilje og evne til å tenke nytt og utvikle organisasjonen. Du er god til å lytte og finner løsninger i komplekse arbeidsprosesser. For å lykkes i stillingen, er det avgjørende at du har evne til å samarbeide, har gode kommunikasjonsevner og bygger gode relasjoner på tvers av ulike fagmiljøer. Du er en pådriver som skaper engasjement og engasjerer deg i små og store prosjekter der du kan bidra med din faglige ekspertise. Er du i tillegg strukturert og har gode gjennomføringsevner til tross for høyt arbeidstempo? Da ønsker vi gjerne å høre fra deg!

Vi tilbyr

 • stilling som organisasjonsdirektør (stillingskode 1060 avdelingsdirektør) med årslønn som tilsvarer kr 1 076 500– 1 192 900 (lønnstrinn 90 – 95), avhengig av søkerens kvalifikasjoner (for svært godt kvalifiserte kandidater kan høyere lønn vurderes)
 • gode ordninger for pensjon, lån og forsikring i Statens pensjonskasse
 • gode seniorordninger fra 62 år
 • trening i arbeidstiden og sosiale aktiviteter
 • faglig utvikling med blant annet mulighet for seminarer, kurs og hospitering
 • attraktive lokaler på Skøyen


Stillingen som avdelingsdirektør er hos oss definert som en «ledende stilling» som gir unntak fra arbeidsmiljølovens bestemmelser om arbeidstid, jf. arbeidsmiljøloven § 10-12.

Høres dette ut som noe for deg? Da ønsker vi å ha deg med på laget! Dersom du har spørsmål eller ønsker å vite mer om stillingen kan du ta kontakt med Capus ved partner Grete Andersen på telefon 911 37 005 eller seniorrådgiver Kristine Sandstå på telefon 977 29 641.

Vi tror på like muligheter Et godt arbeidsmiljø er preget av mangfold og vi ønsker alle kvalifiserte kandidater velkommen til å søke uansett alder, kjønn, arbeids- og livserfaring, hull i CV-en, seksuell legning, etnisk bakgrunn eller funksjonsevne.

Vi i Direktoratet for e-helse ønsker å realisere regjeringens mål knyttet til inkluderingsdugnaden, om at minst fem prosent av de nyansatte i staten skal være personer med nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en. Vi legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for deg, dersom du har behov for dette.

Vi oppfordrer deg til å krysse av i jobbportalen dersom du har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter.

Om arbeidsgiveren

Direktoratet for e-helse skal sørge for nasjonal styring og koordinering i helse- og omsorgssektoren for å understøtte effektive og sammenhengende helse- og omsorgstjenester. Vi skal tilrettelegge for en helhetlig og forutsigbar e-helseutvikling. Visjonen vår er å skape et enklere Helse-Norge. Våre verdier er lærende, oppriktig og samlende.

Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen