Teknologisk bakgrunn og ønsker å jobbe som teknisk rådgiver?

Oppdragsgiver: Academic Work

Vi i Academic Work arbeider med bemanning og rekruttering av Young Professionals – studenter og nyutdannede i begynnelsen av sin karriere. Young Professionals er vår nisje, vårt ekspertområde og en målgruppe vi tror sterkt på.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Oslo
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
Snarest
Gå til søknadsskjema

Har du tenkt over hvordan pengene dine flyttes når de har forlatt kontoen din? Er du interessert eller har du allerede kunnskap på dette feltet og ønsker å bidra med teknisk rådgivning i banknæringen?

Informasjon om stillingen

Bits er bank- og finansnæringens infrastruktur og digitaliseringsselskap med for tiden 33 ansatte. Vår viktigste oppgave er å sikre en effektiv betalingsformidling og betalingsinfrastruktur i Norge. I tillegg vil du få tekniske fagansvar for flere tjenester. Bransjen er i endring, og Bits skal sørge for at Norge også i fremtiden fortsetter å være i front når det gjelder betalingsformidling og betalingsrelatert informasjon. Vi jobber med sentrale aktører i alle deler av norsk betalingsformidling, som for eksempel banker, Vipps (BankID og BankAxept), fintech-selskaper, IT-leverandører, Finanstilsynet og Norges Bank.

Bits søker nå en ny kollega på Operasjonell teknisk infrastruktur avdeling med teknologibakgrunn for stillingen som Teknisk Rådgiver. Her vil du bli en teknisk ressurs i moderniseringen av sentral betalingsinfrastruktur med teknisk fagansvar. Du vil opparbeide deg unik kompetanse innen betalingsformidling og de tjenester Bits eier, samtidig som du vil etablere et nettverk med sentrale personer og aktører innenfor betalingsformidling.

Dine arbeidsoppgaver vil være

 • Bidra med teknologikompetanse i flere prosjekter for modernisering av sentral betalingsinfrastruktur.
 • Teknisk fagansvar for flere tjenester, som NICS, Straks, KAR, eFaktura, Avtalegiro og Autogiro. Dette innebærer å beskrive funksjonelle krav, sikkerhetskrav, operasjonelle krav og videre detaljere dette i spesifikasjoner.
 • Følge med på utvikling av trusselbildet for tjenestene, håndtere hendelser, lage risikoanalyser, utforming av kompenserende tiltak, organisere implementering av forbedringer og planlegge testing av redundansen i tjenestene
 • Støtte bankene i etablering av nye løsninger og legge til rette for forbedring og videreutvikling av tjenestene
 • Utforming og vedlikehold av dokumentasjon, samt å etablere rutiner for tjenestene i finansnæringen

Arbeidsoppgavene vil tilpasses dine kvalifikasjoner og interesser, i tillegg til Bits behov. Vårt arbeidsverktøy er MS Office, i tillegg bruker vi verktøy for UML-modellering.

Bits tilbyr deg

 • En spennende rolle i et selskap i utvikling
 • Gode kollegaer i et støttende arbeidsmiljø kjennetegnet av tverrfaglig kompetanse, godt samarbeid og høyt engasjement, der du får utfordringer samtidig som det alltid er noen å spørre.
 • Konkurransedyktige betingelser, inkludert gode pensjons- og forsikringsordninger
 • Faglig og personlig vekst. Vi har mest tro på opplæring via deltagelse, konkrete oppgaver og samarbeid med kolleger, banker, leverandører og i internasjonale organisasjoner
 • Kontorer sentralt i Oslo sentrum, med mulighet for fleksibelt arbeidssted flere dager i uken.

Bits søker deg som har

 • Relevant utdannelse på Bachelor-/Mastergrad, gjerne innenfor informatikk, teknologi, matematikk og/eller andre naturvitenskaplige fag. Personlig egnethet og relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdannelse
 • Ønske om å lære nye ting og å dele kunnskap med andre
 • Erfaring fra prosjektdeltakelse
 • Interesse for samspillet mellom teknologi, forretning, organisasjon og jus
 • Gode kommunikasjonsferdigheter skriftlig og muntlig, både i norsk og engelsk

Det er en fordel, men ikke et krav om du har

 • Erfaring med teknisk løsningsformidling
 • Erfaring fra teknologi eller betalingsmiljøer
 • Kunnskap innenfor informasjonssikkerhet

Som person er du

 • Strukturert: Du planlegger, organiserer og prioriterer ditt arbeid effektivt
 • Løsningsorientert: Du analyserer utfordringer, foreslår løsninger og forstår langsiktige konsekvenser av valgte løsninger.
 • Initiativrik: Du starter aktiviteter og motiverer andre til å nå ønsket resultat
 • Nøyaktig: Du forstår at detaljer er viktig og arbeider aktivt for å avdekke informasjon som er viktig.

Annen informasjon:

 • Oppstart: Etter avtale
 • Søknadsfrist: Kandidater vurderes fortløpende, og stillingen ved bli tatt ned når riktig kandidat er funnet. Vi anbefaler derfor å søke tidlig ved interesse
 • Sted: Hansteens gate 2, 0253 Oslo
 • Kontakt: Denne rekrutteringsprosessen er gjennomført av Academic Work. Det er etter Bits' ønske at alle henvendelser som gjelder stillingen rettes Ingvild Thomassen i Academic Work

Informasjon om bedriften

Bits AS er bank- og finansnæringens infrastruktur og digitaliseringsselskap med for tiden 33 ansatte. Vår viktigste oppgave er å sikre en effektiv betalingsformidling og betalingsinfrastruktur i Norge. Bransjen er i endring, og Bits skal sørge for at Norge også i fremtiden fortsetter å være i front når det gjelder betalingsformidling og betalingsrelatert informasjon. Bits deltar derfor aktivt i nasjonale, nordiske og internasjonale fora som utvikler de standarder som skal inngå i vår infrastruktur. Vi jobber med sentrale aktører i alle deler av norsk betalingsformidling, som for eksempel banker, Vipps (BankID og BankAxept), fintech-selskaper, IT-leverandører, Finanstilsynet og Norges Bank, og du vil ta del i vårt store faglige nettverk.

Finansnæringen er også en av Norges mest innovative næringer med høy produktivitetsvekst, og Bits bidrar her til digitalisering på nye områder. I programmet Digital Samhandling Offentlig Privat (DSOP) samarbeider finansnæringen med offentlige etater om å effektivisere manuelle prosesser gjennom etablering av nye digitale løsninger. DSOP-samarbeidet jobber med flere prosjekter, der Samtykkebasert Lånesøknad er en av løsningene som er satt i produksjon.

Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen