Ønsker du å fordype deg i infrastruktur og nettverk?

Oppdragsgiver: Academic Work

Vi i Academic Work arbeider med bemanning og rekruttering av Young Professionals – studenter og nyutdannede i begynnelsen av sin karriere. Young Professionals er vår nisje, vårt ekspertområde og en målgruppe vi tror sterkt på.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Fornebu
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
Snarest
Gå til søknadsskjema

GlobalConnect åpner dørene for deg som ønsker å bidra til hjelpe samfunnet gjennom det digitale skiftet. Ønsker du å lære av de beste i bransjen? Da anbefaler vi deg å lese videre!

Informasjon om stillingen

På vegne av GlobalConnect søker vi nå nye tilskudd til deres driftssenter/Networks Operatins Centre (NOC). NOC overvåker og drifter GlobalConnect sitt kjernenett på tvers av landegrensene 24/7/365. Som driftsingeniør i NOC vil du jobbe med overvåking av GlobalConnect sine kunders infrastruktur og tjenesteplattformer, samt effektiv feilretting av eventuelle problemer som oppstår. Vi drifter også mange samfunnskritiske linjer. NOC er delt inn i to faggrupper: IP-avdelingen og Transmisjonsavdelingen. Teamene jobber tett sammen, og på sikt ser man på muligheten for å la gruppene samarbeide enda tettere.

Tranmisjons-avdelingen:

Her vil du jobbe med drifting av GlobalConnect sitt XWDM kjernenett. Du vil behandle saker tilknyttet bølgelengdemultimeksing (WDM), radiolinje, fiber og opprettholde sambandene kundene bruker. Infrastrukturnettet vårt (backbone) gjør at våre kunder kan bestille høykapasitetsservice til store lokale og internasjonale kunder på tvers av landegrensene.

NOC har både internt og eksternt samarbeid med andre for å sørge for at problemer som oppstår løses effektivt i henhold til SLA 7/24/365.

IP-avdelingen:

Som en del av IP-avdelingen vil du behandle datatrafikken som sendes over WDM og fiber. Her vil du være tett på IP nettverk og gjøre deg kjent med både intern og ekstern infrastruktur.

Hos oss vil din hverdag innebære blant annet å:

 • Behandle driftsfeil i våre nett i Globalconnect på tvers av landegrensene
 • Feilrette på teknisk utstyr fra Zhone, Cisco, Juniper, Extreme, Huawei, PacketFront og Alcatel innenfor ITIL prosessrammeverket
 • Overvåke tjenester, tjenesteplattformer og infrastruktur med Netcool
 • Ta i bruk saksbehandlings- og støttesystemer som ServiceNow og SmallWorld

Vi søker deg som:

 • Har en god teknisk forståelse med bakgrunn som eksempelvis elektroingeniør, fra nettverk eller fra et driftsmiljø
 • Liker å drive med overvåking og feilretting av utstyr
 • Har interesse for nettverk, teknologi og elektronikk
 • Kan sikkerhetsklareres til ett nødvendig nivå
 • Kan jobbe i turnus, både dag, kveld og natt


Det viktigste for oss er at du har en teknisk interesse og at du trives med å løse problemer på en kundeorientert måte. Du tar eierskap til oppgavene dine og ansvaret du besitter, og du er rolig og behersket i hektiske situasjoner. Høres dette ut som deg? Da anbefaler vi deg å søke!

Annen informasjon:

 • Søknad: Informer dersom du har en preferanse på IP eller transmisjonsavdelingen
 • Oppstart: Etter avtale
 • Søknadsfrist: Kandidater vurderes fortløpende, og stillingen ved bli tatt ned når riktig kandidat er funnet. Vi anbefaler derfor å søke tidlig ved interesse
 • Sted: Snarøyveien 36, 1364 Fornebu
 • Språk: Må beherske norsk og engelsk skriftlig og muntlig.
 • Kontakt: Denne rekrutteringsprosessen er gjennomført av Academic Work. Det er etter GlobalConnects ønske at alle henvendelser som gjelder stillingen rettes Madeleine Greenfield i Academic Work

Hvem er GlobalConnect?

Vi forbinder mennesker og organisasjoner på tvers av samfunnet. Det starter med grunnlaget for vår digitale infrastruktur og slutter med alle tingene vi muliggjør. Vi streber etter å forenkle det kompliserte og lever etter kundeløftet vårt – å være lette å jobbe med.

GlobalConnect eies av EQT og er den raskest voksende leverandøren av tilkoblingsløsninger og digital infrastruktur over hele Nord-Europa. Vi er et resultat av nylige fusjoner mellom Broadnet, GlobalConnect og IP-Only – som nå opererer som ett selskap i Norge, Danmark, Sverige, Tyskland og Finland. Våre 1 650 ansatte sørger for at vi er hovedutfordreren på hvert marked ved å levere sikre og fremtidsrettede løsninger til noen av verdens største selskaper, så vel som til private husholdninger og alt i mellom. Vi har digitalisert samfunn over hele Norden i mer enn to tiår. Vår hensikt er det som driver oss til å fortsette - å gjøre visjoner til virkelighet ved å styrke samfunnet med tilkobling.

Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen