Har du lyst til å bidra med digitaliseringen av byggenæringen?

Oppdragsgiver: Academic Work

Vi i Academic Work arbeider med bemanning og rekruttering av Young Professionals – studenter og nyutdannede i begynnelsen av sin karriere. Young Professionals er vår nisje, vårt ekspertområde og en målgruppe vi tror sterkt på.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Oslo
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
Snarest
Gå til søknadsskjema

Er du opptatt av bærekraft og ønsker å ta del i realiseringen av det grønne skiftet innenfor byggenæringen? Da er dette muligheten for deg!

Informasjon om stillingen

Skal vi nå de nasjonale og internasjonale klimamålene, må vi redusere klimagassutslippene fra bygg og byggenæringen. I Norge står byggsektoren for om lag 40 prosent av energibruken og er en stor del av ressursbruken og avfallsmengden. De største gjenstående utslippene er knyttet til selve byggeaktiviteten, som produksjonen av materialer og transport. Byggevarene utgjør over 80 prosent av utslippene fra sektoren.

I dag er produktinformasjon for byggevarer i stor grad basert på papir eller pdf-er. Det finnes varedatabaser, men ulike varedatabaser og regneark bruker forskjellige datastrukturer og klassifikasjoner. Dette gjør det utfordrende og kostnadskrevende å oppdatere og forvalte informasjonen.

Med bakgrunn i de varslede kravene fra myndigheter og kunder i hele næringen til standardisert, maskinlesbar produktinformasjon, har en arbeidsgruppe siden september 2020 jobbet for å utarbeide et beslutningsunderlag for å etablere en forvaltningsorganisasjon for produktdatamaler i Norge. Derav PDT Norge.

Du blir tilbudt

 • Muligheten til å utgjøre en faktisk forskjell i det grønne skiftet sammen med en kraftig gjeng av bransjeorganisasjoner
 • Tilgang til et fantastisk nettverk med spennende folk i forskjellige næringer
 • Muligheten til å bygge opp en kompetanse som kommer til å bli etterspurt

Arbeidsoppgaver

I rollen som prosessutvikler skal du i hovedsak fasilitere prosessene i arbeidet om å standardisere og digitalisere produktdatamaler. Dette innebærer først og fremst å finne ut hva bransjen kan bli enige om som standard. Hovedoppgaver vil være:

 • Innhente data om ulike produkter og materialer
 • Analyse og systematisering av dataen
 • Produsere standardiserte, digitale produktdatamaler


Alt dette gjøres i et samspill med eksperter og nøkkelpersoner i byggenæringen gjennom tett dialog i form av møter og workshops.

Vi søker deg som

 • Har relevant utdanning på minimum bachelornivå, gjerne innen teknisk
 • Har efaring med å levere resultater
 • Har god kjennskap til Officepakken, spesielt Excel
 • Kommuniserer flytende på norsk og engelsk, muntlig og skriftlig

Annen informasjon

 • Oppstart: Etter avtale
 • Arbeidsomfang: Fulltid
 • Arbeidssted: Oslo
 • Kontaktinformasjon: Denne rekrutteringsprosessen er utført av Academic Work. PDT Norge har bedt om at alle spørsmål gjeldene stillingen blir håndtert av Academic Work.
 • Aktuelle kandidater vil bli kontaktet i starten av januar.

Informasjon om bedriften

PDT Norge har til formål å fremme standardisering av utveksling av produktinformasjon i bygg-, anleggs- og eiendomsnæringen ved å utvikle, forvalte og distribuere digitale produktdatamaler (PDT), i henhold til standardene NS-EN ISO 23386 og NS-EN ISO 23387.

Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen