Stillingen er satt passiv

Se andre aktuelle stillinger eller gå til forsiden.

Junior konsulent innen risikostyring til SAS Institute

Oppdragsgiver: Academic Work

Vi i Academic Work arbeider med bemanning og rekruttering av Young Professionals – studenter og nyutdannede i begynnelsen av sin karriere. Young Professionals er vår nisje, vårt ekspertområde og en målgruppe vi tror sterkt på.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Oslo
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
Snarest
Gå til søknadsskjema

Er du nyutdannet eller i starten av din karriere og drømmer om å jobbe som konsulent? SAS Institute søker nytt talent til å jobbe med implementering av SAS Risk Modeling and Decisioning løsning hos en av deres kunder innen bank. Har du interesse for å få kursing og jobbe tett med seniore konsuleter for du tar mer eierskap selv? Da kan dette vara en god neste steg i karrieren for deg!

Informasjon om stillingen

SAS Institute AS er verdensledende innen programvare for Analytics, Big Data, maskinlæring og kunstig intelligens, og ligger i forkant av mange av bransjens nyeste trender. SAS hjelper markedsledende organisasjoner til å omdanne data til informasjon de kan bruke for å ta beslutninger, innovere og drive transformasjon i virksomheten. Som ny konsulent i SAS vil du jobbe som konsulent for en av deres kunder innen bank.

Som konsulent i SAS vil du være en del av et nordisk team på 8 personer som er lokalisert i Norge, Sverige, og Danmark. Teamet ditt har varierende alder, og det er både junior- og seniorkonsulenter i teamet med roller som Subject Matter experter, Principals, Program managers och Technical Project manager. Teamet er preget av å være imøtekommende og har motivasjon for å ta inn nye kollegaer. Det finnes en verdi for kunnskapsdeling, der de ønsker å lære deg nye ting, men vil også lære av deg. Det er viktig for teamet å være åpen, og kunne snakke med hverandre om stort og smått.

Gjennom SAS sitt oppstartsprogram vil du de første ukene få relevant kursing i både SAS-software og konsulentrollen, før du går ut i oppdrag. Du vil samarbeide med en erfaren konsulent i kundeprosjekter som trener deg inn i rollen. Samtidig vil du få et nettverk på SAS-kontoret i Norge og på sikt og på sikt kunne få andre ansvarsområder eller prosjekter.

Du vil jobbe med SAS Risk Modelling and Decisioning on SAS Viya som transformer rådata til operativ innsikt som støtter beslutninger organisasjonen tar. Intelligent Decisioning gir en sanntidsavgjørelse gjennom en beslutningsmotor og programmert scorecard som gir en sanntidsscore og viser til hvor sannsynlig visse risikoer er. For å trives i rollen, bør du ha interesse for å jobbe hands-on med teknologiverktøy for å behandle og analysere sanntidsdata og liker ideen om å jobbe innen bank. Som konsulent vil du jobbe tett med mange forskjellige mennesker i et internasjonalt miljø, så du burde være en nysgjerrig person som kan ta initiativ til dialog for å få gode samarbeid.

Arbeidsoppgaver

Arbeidsdagen din vil bestå av:

 • Design og utvikling av forretningsregler, modeller og ulike besluttningsflows
 • Design og implementering av SAS sine løsninger for risikostyring
 • Bistå i å forberede og optimalisere scorekort og modeller
 • Prosessering, analyse og modellering av data basert på forretningskrav
 • Kontinuerlig dialog med IT og forretningsbrukere for å sikre best mulig bruk av SAS-løsningene

Vi søker deg som

 • Nylig høyere utdanning på bachelor- eller masternivå fortrinnsvis innen business/økonomi, statistikk/matematikk eller IT-orienterte fag
 • Har interesse for å jobbe med problemstillinger og verktøy innen risikostyring, herunder Risk Modellling and Decisioning, bærekraft- (ESG), klima- og kredittrisiko, stresstesting og IFRS9.
 • Har interesse for å jobbe med utvikling, uttrekk av data, modellering og presentasjon av informasjon
 • Har erfaring av programmering fra studiene, for eksempel Python, R, VBA eller lignende
 • God skriftlig og muntlig framstillingsevne på både norsk og engelsk da du vil inngå i et internasjonalt fagmiljø hos SAS.


Det er en fordel med arbeidserfaring innen bank, økonomi eller konsulentvirksomhet.

Som person er du:

 • Serviceorientert
 • Løsningsorientert
 • Ansvarsfull

Søknadsinformasjon:

 • Søknadsfrist: Snarest.
 • Start: Februar eller mars.
 • Arbeidsomfang: Fulltid, De første månedene er du konsulent gjennom Academic Work og har gode muligheter for forlengelse og fast ansettelse i SAS Institute.
 • Plassering: Oslo.
 • Kontaktinformasjon: Denne rekrutteringsprosessen er utført av meg, Julia i Academic Work. Hvis du har spørsmål om stillingen, er du velkommen til å kontakte meg her!
 • Vi anbefaler å søke så fort som mulig da søknader blir behandlet fortløpende og stillingsannonsen vil bli tatt ned ved funn av rett kandidat.

Informasjon om bedriften

SAS Institute jobber i Norden og du vil blir del av den nordiske konsulentavdelingen, Du vil jobbe hos en av deres kunder innen bank og finans og være en del av et nordisk risiko-team med 8 kolleger. Bli bedre kjent med SAS Risk Modeling and Decisioning gjennom videoen nedenfor!

Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen