Color Line ser etter en IT infrastrukturkonsulent

Oppdragsgiver: Capus

Capus er et av landets ledende og mest økonomisk solide kompetansemiljøer innen rekruttering. Selskapet består av erfarne rådgivere, en av markedets største Research-avdelinger og et dedikert Bid & Marketing-team. Vi leverer kvalitetssikrede rekrutteringer av ledere og fagspesialister. Vår kundeportefølje representerer et tverrsnitt av norsk næringsliv og offentlige virksomheter.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Oslo
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
Snarest
Gå til søknadsskjema

Color Line har de senere årene investert mye i fornyelse av systemporteføljen og rederiet har oppnådd mye både gjennom digitalisering av kundeopplevelsen og effektivisering av interne arbeidsoppgaver. Digitaliseringsarbeidet er fundamentert i en konsernstrategi som beskriver hvordan digitalisering skal gi Color Line konkurransefortrinn. Strategien beskriver løsninger for å forbedre kundeopplevelsen, øke muligheten for selvbetjeningen og dermed øke lønnsomheten for Color Line. I tillegg beskriver strategien veien til en mer agil arbeidsmetodikk og tilpasninger i arbeidsprosesser og kultur.

Det er mange interessante IT-relaterte aktiviteter som pågår og som er planlagt basert på strategien, og de mest sentrale er å bytte ut løsningen som støtter den kommersielle driften om bord på skipene, bytte av frakt-løsningen og digitalisering av maritim drift om bord.

For å styrke infrastrukturavdelingen i Color Line søker vi nå etter en erfaren IT infrastrukturkonsulent.
Stillingen har en viktig rolle i Color Line sitt operative IT miljø hvor fokuset ligger på utvikling og forvaltning av IT-infrastrukturen på våre syv skip og alle landlokasjoner. Den rette personen får en variert og interessant arbeidshverdag i et rederi med store ambisjoner.  

Stillingen rapporterer til CTO i Color Line.

Dine mest sentrale arbeidsoppgaver vil være: Infrastrukturkonsulenten vil ha operativt ansvar for alle løsninger som benyttes i forbindelse med skipene og våre landlokasjoner. Drift av basis infrastruktur er outsourcet og infrastrukturkonsulenten må sørge for at tjenesten leveres i henhold til avtale.

Stillingen krever tett samarbeid med systemeiere, applikasjonsforvaltere og leverandører av IT tjenester. Sammen med dyktige, engasjerte og erfarne kolleger vil du styre prosjekter til gode løsninger for våre brukere og kunder. Du har gode prosjektlederegenskaper der du evner å nå de oppsatte mål samtidig som du tar vare på de myke verdiene og får ut det beste av prosjektdeltakerne. Du må ha god forretningsforståelse og ha evnen til å være en diskusjonspartner for brukere og forretningsområdene. I dette ligger følgende arbeidsoppgaver og ansvar:

 • Ha god kjennskap til infrastruktur og løsninger i forbindelse med skipene og lokasjonene
 • Sikre at alle løsninger er kartlagt og dokumentert
 • Arbeide tett opp mot leverandører og Service Manager for å sikre stabil daglig drift
 • Planlegge og sikre god gjennomføring av IT sitt arbeid ifbm. årlig vedlikehold av skip
 • Bistand med konfigurasjon, integrasjon, tilpassinger, testing, opplæring og videre utrulling av løsninger på skip og land, samt videreutvikling av eksisterende systemportefølje
 • Rådgivning ved inngåelse av nye avtaler, prosjekter, driftsutfordringer om bord og på land
 • Planlegge, organisere og gjennomføre store og små IT prosjekter


Vi søker deg som har:

 • Minimum bachelor i informasjonsteknologi eller annet relevant fag
 • Minimum fem års erfaring med operativt teknologi- og infrastrukturarbeid
 • Tung erfaring fra samhandling med leverandører på infrastruktursiden
 • Dokumentert erfaring med operativ prosjektledelse fra IT infrastrukturprosjekter 
 • God kjennskap til standarder og "beste praksis"-rammeverk innenfor fagområdet
 • Erfaring med å etablere relasjoner og kommunisere med brukere og forretning
 • Kunnskap og erfaring fra maritim sektor er en fordel, men ikke et krav.
 • Gode norskkunnskaper muntlig og skriftlig


Som person er du: Du liker å jobbe proaktivt for å realisere de beste løsningene for Color Line i tett samarbeid med både sluttbrukere, partnere og interne IT miljøer. Den vellykkede kandidaten i stand til å jobbe både selvstendig og som del av et team, er strukturert og initiativrik med god gjennomføringsevne. Du har god formidlingsevne på både ett av de nordiske språkene og engelsk- skriftlig som muntlig.

Stillingen vil kreve tilstedeværelse på Color Lines ulike lokasjoner og skip regelmessig, så noe reisevirksomhet er noe du må trives med.

Vi tilbyr:

 • Utfordrende og varierte oppgaver i et hektisk miljø
 • Gode faglige og personlige utviklingsmuligheter
 • Godt arbeidsmiljø og engasjerte kollegaer
 • Lønn etter nærmere avtale og kvalifikasjoner
 • Gode personalordninger
 • Varierte arbeidsoppgaver
 • Deltagelse i rederiets digitaliseringsarbeid


I Color Line AS er vi opptatt av å ha et godt og inspirerende arbeidsmiljø – både på land og til sjøs. Våre verdier er «Bryr oss – Bygger tillit – Bryter vei», og våre ansatte er vår viktigste ressurs.

Kontaktperson CL: Are Paulsrud, CTO (M: 47 95 11 77 74)
 

Om arbeidsgiveren

Color Line AS er Norges største og et av Europas ledende cruise- og transportrederier, med rundt 2000 ansatte i fire land. Color Line har en årsomsetning på over NOK 5 milliarder, og frakter årlig om lag 3,8 millioner reisende, 900 000 personbiler og 180 000 fraktenheter til og fra Norge. Rederiet har en flåte på syv skip, og operer fire internasjonale fergelinjer mellom syv havner i Norge, Tyskland, Danmark og Sverige. Color Line skal være en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling

Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen