IFE ser etter en ny sikkerhetsanalytiker

Oppdragsgiver: Capus

Capus er et av landets ledende og mest økonomisk solide kompetansemiljøer innen rekruttering. Selskapet består av erfarne rådgivere, en av markedets største Research-avdelinger og et dedikert Bid & Marketing-team. Vi leverer kvalitetssikrede rekrutteringer av ledere og fagspesialister. Vår kundeportefølje representerer et tverrsnitt av norsk næringsliv og offentlige virksomheter.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Halden
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
Snarest
Gå til søknadsskjema
Institutt for energiteknikk (IFE) er en driver av teknisk innovasjon og anvendt forskning innen bredden av digitale systemer, energi- og miljøteknologi samt utviklingspartner og produsent av radiofarmasøytiske legemidler. IFE har ansatte fra 38 land som jobber med partnere nasjonalt og internasjonalt. Hos oss får du muligheten til å være en sentral bidragsyter i en pågående digitalisering av virksomheten, med et sterkt og sentralt IKT-fagmiljø som jobber tett sammen med hele organisasjonen.

IFE skal styrke vår operative evne innen digital sikkerhet og søker en sikkerhetsanalytiker til vårt nye Security Operations Center (IFE SOC). IFE SOC skal etableres i Halden, i tett tilknytning til vårt forskermiljø innen digital sikkerhet og systemer. IFE SOC skal representere vår totale kapasitet innen deteksjon og håndtering av digitale sikkerhetshendelser for hele vår virksomhet.

Sikkerhetsanalytikeren er en del av driftsgruppe IFE SOC, og arbeider med operasjonelle aktiviteter relatert til deteksjon og hendelseshåndtering. Rollen skal aktivt bidra til å videreutvikle IFE SOCs verktøy og plattform for sikkerhetsovervåkning, og bistå organisasjonen med sikkerhetskompetanse i teknologidrevne prosjekter og aktiviteter.

Rollen en del av den operasjonelle bemanningen, og er tilknyttet ordning for beredskapsvakt utenfor arbeidstid (BUA).


Arbeidsoppgaver:
 
 • Oppfølging av sikkerhetshendelser gjennom vurdering, klassifisering, evaluering og deretter fjerne hendelsesårsaken.
   
 • Ta ledelsen og aktivt bistå organisasjonen og eksterne leverandører med å håndtere en hendelse, for å begrense skaden så raskt som mulig
   
 • Bistå med å etablere og forvalte effektive driftsrutiner for sentral IT-infrastruktur og IT-systemer
   
 • Systemansvar for overvåknings- og administrasjonsløsninger som faller inn under IFE SOCs ansvarsområde
   
 • Ivareta grensesnitt mot relevante fagmiljøer og roller i organisasjonen, deriblant sikkerhetsarkitekt, forskningsmiljøer og CISO
   
 • Delta i beredskapsøvelser, både isolert innenfor digital sikkerhet og som en del av beredskapsøvelser i virksomheten
   
 • Bidra risiko- og sårbarhetsvurderinger innenfor digital sikkerhet, inn mot sentrale ROS-prosesser i IT-avdelingen og i IFEs organisasjon som helhet
   
Kvalifikasjoner:
 
 • Utdannelse på minimum bachelornivå innen IT eller IT-sikkerhet. Relevant erfaring kan kompensere for manglende utdannelse.  
   
 • Erfaring med drift av hybrid IKT-infrastruktur eller IKT-systemer generelt og digitale sikkerhetssystemer spesielt (eksempelvis brannmur, IPS, WAF, endepunktbeskyttelse)
   
 • Grunnleggende programmeringskompetanse innen Python eller andre script- og programmeringsspråk er en fordel
   
 • Grunnleggende forståelse for analyse av komplekse datamodeller og ustrukturerte data
   
 • Erfaring med skyløsninger er en fordel
   
 • Kjennskap til NSMs grunnprinsipper for sikkerhetsstyring er en fordel
   
I denne rollen er det viktig at du har et sterkt engasjement for fagområdet og evner å være visjonær og fremtidsrettet. Du må være analytisk anlagt og du evner å se mønstre og avvik der andre ikke gjør det. Du evner å ta raske beslutninger basert på erfaring og risikoforståelse. Det er viktig at du fungerer som en endringsagent for nytenkning og evner å kommunisere med både tekniske og ikke-tekniske personer. I denne rollen er det er viktig at du er en synlig representant for IFE, IFEs verdier og IT løsninger både internt og eksternt.

Arbeidssted: Halden

Rollen er organisert i avdeling IKT og rapporterer til driftsgruppeleder SOC.
Sikkerhetsklarering på nivå Hemmelig/NS er en forutsetning for å inneha rollen. Les mer her for å se om du oppfyller kravene for sikkerhetserklæring.
Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen