Stillingen er satt passiv

Se andre aktuelle stillinger eller gå til forsiden.

Produktleder For Innsiktsdata: Merkantile Data

Oppdragsgiver: Cruit

Cruit spesialiserer seg på å finne IT-konsulenter til midlertidige oppdrag og faste ansettelser. Vi har hovedfokus på Osloregionen, men leverer tjenester til hele landet. Vi startet i 1997. Med grunnlag i vår kompetanse på utvelgelse av personell, og med redelighet og lojalitet som viktige faktorer, satser vi på et verdiskapende samspill med våre kunder og samarbeidspartnere Våre IT-konsulenter arbeider med rådgivning, prosjekttjenester, utvikling, driftstjenester og opplæring. Cruit rekrutterer medarbeidere både til tidsbegrensede oppdrag og til faste stillinger.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Oslo
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
24.09.2021
Gå til søknadsskjema

Om oppdraget:

Ruter ønsker en konsulent til team Dataprodukter i avdelingen Digitale Tjenester som skal ha rollen som produktleder for et av våre dataprodukter. Konsulenten vil inngå som en del av ressursbanken til avdelingen. Rollen er relativt ny, og konsulenten vil ha en viktig oppgave i å bygge opp og definere rollen, produktet, metodikken og forståelse for produktorientering av data sammen med de andre produktlederne og produktområdeleder.

Produktlederen står midt i feltet mellom teknologi og forretning. Personen må opparbeide seg en sterk forretningsforståelse og dyp innsikt i produktets rolle i ulike miljøer, applikasjoner, tjenester og andre grensesnitt. Høy grad av datakyndighet er en forutsetning, slik at produktlederen kan kommunisere godt med utviklingsteamet og oversette forretningsmessige behov til brukerhistorier.


Produktlederen vil være ansvarlig for: 

 • at løsninger og verktøy for å hente ut, strukturere og visualisere data/informasjon blir utviklet
 • å innhente data fra Ruters datakilder og -produkter, gjøre de tilgjengelig for andre i Ruter gjennom hensiktsmessige grensesnitt
 • alle representasjoner av dataproduktet til interne og eksterne konsumenter.
 • å bidra til å finne eiere av forretningsregler i data
 • at domenene som skal bruke merkantile data blir involvert tidlig i prosessen når nye systemer eller produkter kommer inn i Ruter
 • å bistå til at konsumenter utnytter produktet på en god måte
 • at produktet blir hensiktsmessig tilgjengeliggjort, internt og eksternt
 • å avdekke og fremme behov fra andre tjenester enten det gjelder ny funksjonalitet, nye data eller forbedrede data.
 • at datasett ihht. Ruters retningslinjer blir tilgjengeliggjort for offentlig bruk
 • at eksponerte datasett er innenfor lovverket for personvern, sikkerhet og interne retningslinjer for deling av data.
 • at datadefinisjoner og utvidelser skjer ihht. avtalt arkitektur


Arbeidsoppgaver for produktlederen er bl.a.:

 • utvikle visjon og veikart for produktet.
 • sørge for at "rett produkt" utvikles.
 • Kontinuerlig arbeid og behovsavklaring hos alle kjente interessenter og konsumenter. Kjenne til andre relevante dataprodukter i Ruter og fasilitere behovsstiller i bruk av andre dataprodukter.
 • Avdekke om det faktisk er et nytt behov for sammenstilling og tilrettelegging eller om annet kan gjenbrukes / andre datakilder kan benyttes.
 • Fange opp behov i form av epos og brukerhistorier. Organisere disse i en backlog for prioritering og ytterligere forfining / "grooming" (DEEP - Detailed appropriately, Estimated, Emergent, Prioritized)
 • Prioritering av backlog
 • Definere akseptansekriterier sammen med konsument / interessent
 • Sørge for at dataproduktet har jevn utvikling med kontinuerlig leveranser og forbedringer
 • Være involvert i definering av ny eller endret dataflyt.


Oppstart: 10.11.2021

Varighet: 30.04.2022, mulighet for forlengelse på inntil 1 år.

Omfang: 100%

Lokasjon: Oslo



Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen