Er du løsningsarkitekten som vil være med på å gjøre verden tryggere?

Oppdragsgiver: Cruit

Cruit spesialiserer seg på å finne IT-konsulenter til midlertidige oppdrag og faste ansettelser. Vi har hovedfokus på Osloregionen, men leverer tjenester til hele landet. Vi startet i 1997. Med grunnlag i vår kompetanse på utvelgelse av personell, og med redelighet og lojalitet som viktige faktorer, satser vi på et verdiskapende samspill med våre kunder og samarbeidspartnere Våre IT-konsulenter arbeider med rådgivning, prosjekttjenester, utvikling, driftstjenester og opplæring. Cruit rekrutterer medarbeidere både til tidsbegrensede oppdrag og til faste stillinger.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Oslo
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
Snarest
Gå til søknadsskjema

Vil du være med på et viktig samfunnsoppdrag?

Frequentis søker en løsningsarkitekt som skal være en del av teamet som skal lage den neste generasjon kontroll- og sikkerhetsløsninger (mission critical solutions) for norske offentlige sikkerhetskunder. Du vil ha en viktig rolle i å styrke vårt langsiktige, bærekraftige kundeforhold med din sterke kompetanse innen teknologi og arkitektur.


Frequentis, utvikler og leverer sikkerhets- og samfunnskritiske kommunikasjons- og informasjonsløsninger, løsningene bygger på mer enn 70-års erfaring innenfor dette feltet og er en markedsleder. Med sin dype bransjeerfaring innen sivil luftfart, forsvar, offentlig sikkerhet, maritim og offentlig transport har selskapet bygget videre på sitt opprinnelige kontrollsenter for "voice communication systems" for å utvikle dyp kompetanse innen disse fem kjernekompetanseområdene. Selskapet har drevet innovasjon gjennom historien med mange ‘Industry first’ løsninger. Dette vil fortsette når industrien utvikler seg, med fokus på brukersentrert design som tar hensyn til kontrolløren i alt den gjør.


Som løsningsarkitekt vil dine hovedarbeidsoppgaver være:

Du kjenner og kontinuerlig utvikler din forståelse av de operasjonelle prosessene til de norske beredskapstjenestene (blålys) organisasjoner så vel som andre organisasjoner innen offentlig sikkerhet (oransjelys), utvikler tekniske konsepter basert på kundens krav og sørge for at interne tekniske rammebetingelser blir koordinert på tvers av tekniske avdelinger i Frequentis gruppen.

 • Samarbeide tett med kundens ressurser for å utvikle konsepter, krav og driftsforståelse
 • Representerer det tekniske grensesnittet mellom kunder, Key account teamet (prosjekt / tjeneste), produktavdelinger og teknologipartnere
 • Kontinuerlig administrere veikart for kundeløsninger, med en passende produktportefølje av selskapets og / eller tredjepartsprodukter
 • Gjennomførbarhetsstudier og risikoanalyser i forbindelse med standard kontra ekstra funksjoner sammen med utviklingsavdelingen (systemarkitekter)
 • Intern koordinering av tekniske interessenter (produkt, service, systemteknikk)
 • Støtte til andre offentlige sikkerhetsprosjekter / kunder i regionen


I rollen som løsningsarkitekt vil du være ansvarlig for:

 • Å eie den tekniske løsningsarkitekturen gjennom hele livssyklusen for kundenes løsninger
 • Teknisk rådgiver for kunden
 • Konsolidering av interne arbeidsstrømmer:
 • Analyse, evaluering og dokumentasjon av kundenes behov og krav
 • Utvikle tekniske design og støtte implementeringen


For at du skal lykkes i rollen tror vi du har denne kunnskapen og erfaringen:

 • Høyere teknisk utdannelse i IKT med fokus på sikkerhet
 • Minst 5 år med relevant bakgrunn i IKT-industrien
 • 3 års erfaring innen offentlig sikkerhet / med oppdragskritisk løsningsdesign er en fordel
 • Dyktig i utvikling av cyber security konsepter
 • Gode kommunikasjonsevner og kunne forhandle flytende på norsk og engelsk (skriftlig og muntlig). Hvis du kan Tysk er det et pluss.
 • Må kunne fremvise norsk politiattest
 • Må kunne sikkerhetsklareres til minst BEGRENSET nivå


Videre er det noen ønskede evner og ferdigheter vi tror du har:

 • Kunne bygge relasjoner med kunder og bli oppfattet som en pålitelig rådgiver
 • Kunne presentere komplekse tekniske forhold både på teknisk- og forretningsnivå
 • Kunne strategisk og taktisk tenkning
 • Være analytisk og i stand til å vurdere og sammenligne en mangfold av alternativer


Kvinner oppfordres til å søke!


Passer denne beskrivelsen på deg? Da vil vi veldig gjerne snakke med deg! Ta kontakt med rekrutteringsrådgivere fra Cruit for en uforpliktende samtale eller lever din søknad.

Stig Aulid, Tlf 915 16 107 - e-post stig@cruit.no

Eller

Bjørn Ursin, Tlf 906 12 900 - e-post bu@cruit.no

Frequentis
Frequentis er et konsern med hovedkvarter i Wien, Østerrike, globalt er det 2000 ansatte. Frequentis i Norge ble grunnlagt i april 2014. Vi er et lite, tverrfaglig og mangfoldig kundeteam som brenner for å betjene kundene våre i Norden og Baltikum med innovative løsninger, både for sivile og militære så vel som flytrafikk. ledelse og offentlig sikkerhet og transportmarked.


Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen