Unit søker tjenestedesigneren som kan gjøre oss enda mer brukerorientert!

Oppdragsgiver: Cruit

Cruit spesialiserer seg på å finne IT-konsulenter til midlertidige oppdrag og faste ansettelser. Vi har hovedfokus på Osloregionen, men leverer tjenester til hele landet. Vi startet i 1997. Med grunnlag i vår kompetanse på utvelgelse av personell, og med redelighet og lojalitet som viktige faktorer, satser vi på et verdiskapende samspill med våre kunder og samarbeidspartnere Våre IT-konsulenter arbeider med rådgivning, prosjekttjenester, utvikling, driftstjenester og opplæring. Cruit rekrutterer medarbeidere både til tidsbegrensede oppdrag og til faste stillinger.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Oslo, Trondheim
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
07.02.2021
Gå til søknadsskjema

Hvem er Unit? 

Unit er trolig det mest spennende direktoratet du aldri har hørt om. Men sånn er det ofte når du jobber i en nisje. Folk flest har et forhold til våre produkter, og vår jobb foregår i kulissene. Unit ble opprettet 1. januar 2018, etter en sammenslåing av BIBSYS, Ceres og deler av Uninett. Selv om vi er et ungt direktorat har vi utviklet tjenester for universitetssektoren i over 25 år. Vi står blant annet bak Studentweb, Vitnemålsportalen og Samordna opptak. Vårt samfunnsoppdrag er å være en pådriver for digitalisering av kunnskapssektoren. I Unit liker vi å se stort på det - vi tilrettelegger for de som jobber med kunnskap, og kunnskap er Norges nye olje.


Som et nytt direktorat er vi nå i en spennende fase. Vårt kontor i Teknobyen i Trondheim skal rustes opp med flere nye utviklere og arkitekter, og vi skal videreutvikle både oss selv som organisasjon og tjenestene vi leverer. Hos oss jobber vi med lave terskler og runde albuer, og vi etterstreber alltid en smidig arbeidsform. Vi har totalt 210 ansatte fordelt mellom våre kontorer i Oslo og Trondheim. I vårt arbeidsmiljø er det mange mennesker med svært høy kompetanse og mye kunnskap, og vi koser oss med å sparre om nye idéer og påfunn. Mange hos oss drives også av at vi får holde i våre egne produkter og prosjekter gjennom hele livssyklusen - fra idéfasen og frem til det skal driftes, oppdateres - og eventuelt avvikles. Det gir oss en påvirkningsmulighet som vi synes er ganske unik.


Hos oss blir dette din hverdag:

Stillingen som tjenestedesigner er plassert i Seksjon for studieadministrative tjenester, Avdeling for utdanningstjenester. Avdelingen har totalt ca 50 ansatte, hvorav 45 er lokalisert i Oslo og 5 i Trondheim, og ca 12 personer jobber i samme seksjon som deg. For denne rollen er vi åpne for at du kan være lokalisert enten i Trondheim, eller i Oslo. Miljøet i avdelingen preges av et høyt faglig nivå, og det håper vi du har lyst til å bidra til å videreutvikle. Blant annet har vi fagforumer med samlinger om aktuelle temaer.


Seksjonen vår består av ulike folk med varierte bakgrunner. Blant annet har vi med oss en tegnspråktolk, en musiker og en krimforfatter - som er skikkelig gode teknologer i tillegg. Til daglig vil du forholde deg til prosjektledere i ulike utviklingsprosjekter. Hos Unit betjener vi over 220 virksomheter innen forskning, utdanning og formidling, og leverer rundt 45 tjenester og systemer som danner grunnlaget for det som gjøres på blant annet universiteter og høyskoler i det daglige. Utviklingen har gått fort, og systemene har et stort spenn i variasjon av mengde legacy og god sammenheng. Vi jobber stadig med å øke vårt fokus på ulike brukergruppers behov, og denne rollen skal være en endringsagent som jobber helhetlig med at alle våre systemer skal ha brukeren og brukerreisen som sitt hovedfokus.


Stillingen er nyopprettet, og vi håper at du, som en dreven tjenestedesigner, kan bidra til å utforme din egen hverdag slik det best gagner situasjonen. Til gjengjeld får du godt spillerom til selv å velge den beste metoden for å få jobben gjort. Det kaller vi frihet under ansvar.


Dette blir noen av dine arbeidsoppgaver: 

 • Kartlegge brukerbehov og brukerreiser gjennom innsiktsarbeid som intervjuer, workshops, høringer, brukertester etc.
 • Oversette funn fra kartlegging til konkrete tiltak, idéer og tjenestekonsepter som møter kundens behov
 • Bistå i brukertesting og effektmåling
 • Forbedring av eksisterende løsninger og arbeid med utvikling av nye
 • Være en endringsagent i arbeidet med digitale brukeropplevelser på tvers av systemer og avdelinger og forankre tjenestedesign som fagområde internt i Unit


For å lykkes med det, må du ha: 

 • Relevant utdannelse på minimum bachelornivå*
 • Sterk kompetanse innen tjenestedesign, som du har tilegnet deg gjennom arbeidserfaring og/eller utdannelse
 • Erfaring med UX-prosesser og design for digitale flater
 • Et talent innen interaksjonsdesign og gjerne noe erfaring med prototyping
 • Gode kommunikasjonsferdigheter på norsk, muntlig og skriftlig

* Kravet om utdannelsesnivå kan i noen tilfeller fravikes, ved svært lang og relevant arbeidserfaring. Vi er mest opptatt av at du har kompetansen og erfaringen som vi trenger!


I tillegg får du ekstra stjerne i boka hvis du har: 

 • Konkret utdannelse innen tjenestedesign
 • Noe erfaring fra å jobbe med tjenestedesign i eller med norsk offentlig sektor
 • Noe teknisk innsikt i IT-utvikling og grafisk design
 • Noen prosjekter hvor du kan vise oss hva som har blitt produsert og hvilken rolle du har tatt, enten i form av en portfolio, noen weblinker, prosjektbeskrivelser, skisser eller annet.


Vi tror du vil passe ekstra godt hos oss hvis du: 

 • Er selvdreven og strukturert i jobbsammenheng
 • Er komfortabel med å dele kunnskap og lære opp kollegaene dine
 • Kan prate komfortabelt om arbeidsprosesser, og kommuniserer gjerne gjennom visualisering
 • Er fremoverlent og ambisiøs, men forstår at ting kan ta tid
 • Er en god relasjonsbygger


Vi vektlegger personlig egnethet for denne stillingen. 


Dette får du hos oss: 

 • En viktig rolle i utviklingen og videreutviklingen av store, samfunnskritiske IT-prosjekter i norsk offentlig sektor
 • Bidra til vårt samfunnsoppdrag - å drive kunnskaps-Norge fremover
 • Jobbe med ny, moderne teknologi
 • Stor grad av påvirknings- og medvirkningsmuligheter i egen arbeidshverdag
 • Et fantastisk miljø med mye tillit, humor, høyt kompetansenivå og quiz på kontoret


Dette, selvsagt, i tillegg til...

 • Freshe kontorlokaler i Teknobyen i Trondheim, eller på Majorstuen i Oslo - begge deler med nærhet til gode kollektivtilbud
 • I Trondheim har vi garderobe med håndkleservice på kontoret, og fantastisk kantine
 • I Oslo holder vi til like ved Frognerparken og Frognerbadet, med kaféer, restauranter og byliv i umiddelbar nærhet
 • Stillingskode som Rådgiver/seniorrådgiver, med lønn på 600 000,- - 800 000,- NOK per år. For særlig kvalifiserte kandidater kan noe høyere lønnsnivå vurderes - det diskuterer vi når vi kommer så langt.


Sist, men ikke minst: 

Hos Unit er vi opptatt av at alle skal være velkomne. Det vil si at dersom du tror denne stillingen passer bra for deg, håper vi at du søker, uavhengig av arbeids- og livserfaring, etnisitet, religion, kjønn, alder, seksuell orientering og funksjonsevne. Mest av alt er vi opptatt av at du har den kompetansen vi trenger, og vi har fokus på å legge til rette og gjøre nødvendige tilpasninger slik at alle skal kunne gjøre en god jobb. 


Vil du vite mer? 

Hvis du har spørsmål om stillingen, er du velkommen til å ta kontakt med rekrutteringsrådgivere Arve Nøstdahl på tlf 901 71 625/arve@cruit.no eller Stig Aulid på tlf 915 16 107/stig@cruit.no.

Samfunnsoppdraget vårt er å være en nytenkende pådriver for digitalisering. Vi skal utnytte ny teknologi for å effektivisere, bedre kvaliteten og sikre tilgang til kunnskap. 


Vi betjener over 220 virksomheter innen forskning, utdanning og formidling, og leverer rundt 45 tjenester og systemer til disse.

Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen