Stillingen er satt passiv

Se andre aktuelle stillinger eller gå til forsiden.

Er du en dreven testleder som kan etablere gode testprosesser hos Unit?

Oppdragsgiver: Cruit

Cruit spesialiserer seg på å finne IT-konsulenter til midlertidige oppdrag og faste ansettelser. Vi har hovedfokus på Osloregionen, men leverer tjenester til hele landet. Vi startet i 1997. Med grunnlag i vår kompetanse på utvelgelse av personell, og med redelighet og lojalitet som viktige faktorer, satser vi på et verdiskapende samspill med våre kunder og samarbeidspartnere Våre IT-konsulenter arbeider med rådgivning, prosjekttjenester, utvikling, driftstjenester og opplæring. Cruit rekrutterer medarbeidere både til tidsbegrensede oppdrag og til faste stillinger.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Oslo
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
17.01.2021
Gå til søknadsskjema

Hvem er Unit? 

Unit er trolig det mest spennende direktoratet du aldri har hørt om. Men sånn er det ofte når du jobber i en nisje. Folk flest har et forhold til våre produkter, og vår jobb foregår i kulissene. Unit ble opprettet 1. januar 2018, etter en sammenslåing av BIBSYS, Ceres og deler av Uninett. Selv om vi er et ungt direktorat har vi utviklet tjenester for universitetssektoren i over 25 år. Vi står blant annet bak Studentweb, Vitnemålsportalen og Samordna opptak. Vårt samfunnsoppdrag er å være en pådriver for digitalisering av kunnskapssektoren. I Unit liker vi å se stort på det - vi tilrettelegger for de som jobber med kunnskap, og kunnskap er Norges nye olje.


Som et nytt direktorat er vi nå i en spennende fase. Vårt kontor i Teknobyen i Trondheim skal rustes opp med flere nye utviklere og arkitekter, og vi skal videreutvikle både oss selv som organisasjon og tjenestene vi leverer. Hos oss jobber vi med lave terskler og runde albuer, og vi etterstreber alltid en smidig arbeidsform. Vi har totalt 210 ansatte fordelt mellom våre kontorer i Oslo og Trondheim. I vårt arbeidsmiljø er det mange mennesker med svært høy kompetanse og mye kunnskap, og vi koser oss med å sparre om nye idéer og påfunn. Mange hos oss drives også av at vi får holde i våre egne produkter og prosjekter gjennom hele livssyklusen - fra idéfasen og frem til det skal driftes, oppdateres - og eventuelt avvikles. Det gir oss en påvirkningsmulighet som vi synes er ganske unik.


Hos oss blir dette din hverdag:

Stillingen som Testleder er plassert i Seksjon Forskningsløsninger, Avdeling IT Utvikling. Avdelingen har totalt ca 60 ansatte, hvorav 40 er lokalisert i Oslo og 20 i Trondheim, og ca 10 personer jobber i samme seksjon som deg. Innen kort tid vil kontoret i Trondheim oppleve en betydelig vekst. For denne stillingen er vi åpne for at du kan være lokalisert i Oslo, eller i Trondheim. Miljøet på IT-avdelingen preges av et høyt faglig nivå, og det håper vi du har lyst til å bidra til å videreutvikle. Blant annet har vi fagfora med samlinger om aktuelle temaer. Vår tech-stack er basert på React, Java og skyplattformen AWS, og noen av våre nyere webapplikasjoner er skrevet i Scala og Kotlin.


I din rolle vil du plasseres i ett eller flere utviklingsteam, hvor det er ditt ansvar å etablere og følge opp testrutiner for de spesifikke teamene. Våre utviklere skal i stor grad teste egen kode selv, men i dag savner vi etablerte rutiner og prosesser for å kvalitetssikre denne delen av arbeidet. Vi ser for oss at du, som erfaren testutvikler, etter å ha blitt kjent med oss og hvordan vi jobber, kan skape og forankre testrutiner som er så gode at alle har lyst til å bruke de. Sentralt i rollen står ansvaret for å motivere dine kollegaer, forklare kost/nytte av god testing, samt å skape prosesser som er tilpasset Unit og måten vi jobber på. Vi beveger oss også gradvis mer i retning av en DevOps-orientert arbeidsmetodikk, og din rolle vil også være sentral i denne prosessen.


Dette blir noen av dine arbeidsoppgaver: 

 • Utvikle og forankre testregimer som er tilpasset våre utvikleres arbeidshverdag
 • Forankre testautomatisering i vår organisasjon
 • Kvalitetssjekke testing som utføres, og følge opp gjennomføringen av testprosedyrer
 • Opplæring og kunnskapsdeling innen testfaget
 • Kommunisere tydelig med ledelse og andre interessenter rundt behov, risikoanalyse og kost/nytte av god testing
 • På sikt - etablere måleparametre for god testing i organisasjonen


For å lykkes med det, må du ha: 

 • IT-faglig utdannelse på minimum bachelornivå*
 • Minimum tre års IT-faglig arbeidserfaring hvor du har hatt hovedfokus på testprosesser og testautomatisering
 • Konkret erfaring med å etablere rutiner for testing i en organisasjon
 • Erfaring fra organisasjoner med omfattende systemporteføljer
 • Nylig erfaring fra teknologiske prosjekter som har gitt deg innsikt i moderne teknologi, verktøy og metode
 • Svært gode kommunikasjonsferdigheter på norsk, muntlig og skriftlig

* Kravet om utdannelsesnivå kan i noen tilfeller fravikes, ved svært lang og relevant arbeidserfaring.


I tillegg får du ekstra stjerne i boka hvis du har: 

 • Noe erfaring fra å jobbe i eller med norsk offentlig sektor
 • Konkret erfaring fra rollen som testleder
 • Konkret kjennskap til Java, JS React og/eller skyplattformen AWS
 • God innsikt i IT-sikkerhet
 • Vi tror du vil passe ekstra godt hos oss hvis du: 
 • Er selvdreven og strukturert i jobbsammenheng
 • Er komfortabel med å dele kunnskap og lære opp kollegaene dine
 • Kan prate komfortabelt om teknologiske veivalg både med utviklere, arkitekter og ikke-teknologer
 • Raskt tar til deg ny kunnskap
 • Er en god relasjonsbygger


Vi vektlegger personlig egnethet for denne stillingen.


Dette får du hos oss:

 • En viktig rolle i utviklingen og videreutviklingen av store, samfunnskritiske IT-prosjekter i norsk offentlig sektor
 • Bidra til vårt samfunnsoppdrag - å drive kunnskaps-Norge fremover
 • Jobbe med ny, moderne teknologi
 • Stor grad av påvirknings- og medvirkningsmuligheter i egen arbeidshverdag
 • Et fantastisk miljø med mye tillit, litt tøysing, høyt kompetansenivå og quiz på kontoret


Dette, selvsagt, i tillegg til...

 • Freshe kontorlokaler i Teknobyen i Trondheim, eller på Majorstuen i Oslo - begge deler med nærhet til gode kollektivtilbud
 • I Trondheim har vi garderobe med håndkleservice på kontoret, og fantastisk kantine
 • I Oslo holder vi til like ved Frognerparken og Frognerbadet, og med caféer, restauranter og byliv i umiddelbar nærhet
 • Stillingskode som Overingeniør/senioringeniør, med lønn på 600 000,- - 850 000,- NOK per år. For særlig kvalifiserte kandidater kan noe høyere lønnsnivå vurderes - det diskuterer vi når vi kommer så langt.


Sist, men ikke minst...

Hos Unit er vi opptatt av at alle skal være velkomne. Det vil si at dersom du tror denne stillingen passer bra for deg, håper vi at du søker, uavhengig av arbeids- og livserfaring, etnisitet, religion, kjønn, alder, seksuell orientering og funksjonsevne. Mest av alt er vi opptatt av at du har den kompetansen vi trenger, og vi har fokus på å legge til rette og gjøre nødvendige tilpasninger slik at alle skal kunne gjøre en god jobb.


Vil du vite mer? 

Hvis du har spørsmål om stillingen, er du velkommen til å ta kontakt med rekrutteringsrådgivere Arve Nøstdahl på tlf 901 71 625/arve@cruit.no eller Stig Aulid på tlf 915 16 107/stig@cruit.no.

Samfunnsoppdraget vårt er å være en nytenkende pådriver for digitalisering. Vi skal utnytte ny teknologi for å effektivisere, bedre kvaliteten og sikre tilgang til kunnskap. 


Vi betjener over 220 virksomheter innen forskning, utdanning og formidling, og leverer rundt 45 tjenester og systemer til disse. 

Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen