Aschehoug søker javautvikler

Oppdragsgiver: Academic Work

Vi i Academic Work arbeider med bemanning og rekruttering av Young Professionals – studenter og nyutdannede i begynnelsen av sin karriere. Young Professionals er vår nisje, vårt ekspertområde og en målgruppe vi tror sterkt på.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Oslo
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
Snarest
Gå til søknadsskjema

«Som utvikler i Aschehoug Undervisning jobber du hver dag for å gi neste generasjon barn og ungdom de beste digitale læreopplevelsene inn i klasserommet og på leksebenken hjemme. Som backendutvikler er du med på å sørge for at alle delene henger sammen, at data er tilgjengelig og oppdatert og at frontend teamene har gode API-er som de kan bruke til å lage fantastiske brukeropplevelser. Dette er tekniske spennende arbeid, med mening!» - Ketil, Teknologisjef i Aschehoug.

Informasjon om stillingen

Aschehoug Undervisning er en del av forlagshuset Aschehoug, og utgir læremidler for grunnskole og videregående skole. Aschehoug Univers er et omfattende digitalt læringsunivers der elever og lærere finner digitale læremidler som bidrar til motivasjon og økt læring. Aschehoug er i en fase der de etablerer en større teknologienhet, og trenger flere mennesker på laget.

Aschehoug Undervisning har syv tverrfaglige team bestående av faglig sterke personer hvor dere sammen jobber med å bygge stabile applikasjoner med et viktig samfunnsoppdrag. Du vil jobbe i en avdeling med både backend- og frontendutviklere i tillegg til integrasjonsdesignere, scrum master, tech leads, og produkteiere. Du vil også jobbe tett på nettbutikk-teamet og sikre et godt samspill mellom produkter og nettbutikk.

Backendutviklerne koder i Java og Spring (Boot) og frontendutviklerne bruker JavaScript og React som rammeverk. MySQL er databasen de bruker, og de har Amazon Web Services som skyløsning.

Arbeidsoppgaver

I rollen som backendutvikler vil du være en del av et team som jobber med forskjellige former for dataflyt der integrasjoner og API-er er i fokus. Du vil sørge for at alle delene henger sammen, at data er tilgjengelig og oppdatert. Du vil bistå med implementering av ulike løsninger etter behov i forbindelse med nye produkter og ønsker fra kunder. På sikt vil du være ansvarlig for spesifikke applikasjoner, og jobbe med både vedlikehold av applikasjonene og tredjelinje support.

Vi søker deg som

 • Har høyere utdannelse innen relevant fagområde eller tidligere arbeidserfaring innen programmering
 • Har erfaring i Java og Spring (Boot) gjennom arbeid
 • Behersker norsk eller et annet skandinavisk språk flytende, både skriftlig og muntlig

Det er en fordel med erfaring i Docker, Kubernetes og Amazon Web Services.

Aschehoug søker deg som er løsningsorientert, nøyaktig og trives med en fleksibel arbeidshverdag. Du trives med å samarbeide med andre, da du jobber tett med både teamet ditt, andre kollegaer og kunder. Du vil jobbe med applikasjoner som du etter hvert vil ta eierskap til, dette får oss til å tro at du trives å ta ansvar og selvstendig arbeid. Kjenner du deg igjen i denne beskrivelsen, vil vi gjerne høre fra deg.

Du blir tilbudt

 • Subsidiert kantine
 • Sommertid og fleksitid
 • Treningsstøtte
 • Gode pensjons- og forsikringsordninger
 • Firmahytte til disposisjon for de ansatte
 • Flotte lokaler som deles med kollegaene i Universitetsforlaget, midt i Oslo sentrum
 • Være en del av en større teknologienhet der du vil få muligheten til å diskutere med dyktige kolleger, møtes på tvers for å dele kunnskap og få faglig utvikling

Annen informasjon

 • Oppstart: etter avtale
 • Arbeidsomfang: heltid, fast ansettelse
 • Plassering: Sehesteds gate 3, Oslo
 • Ansettelsesform: Fast ansettelse i Aschehoug
 • Kontaktinformasjon: Denne rekrutteringsprosessen utføres av meg, Julia i Academic Work. Hvis du har spørsmål om stillingen, er du hjertelig velkommen til å kontakte meg
 • Utvelgelsesprosessen vår skjer fortløpende, og annonsen kan bli stengt før rekrutteringsprosessen er avsluttet, dersom vi har satt i gang med screening eller intervjuer

Informasjon om bedriften

Aschehoug er et av Norges største forlag som utgir bøker på alle områder. Forlaget har omfattende virksomhet innen utdanning der man produserer lærebøker og digitale læremidler for hele det norske skolemarkedet, og gjennom Aschehoug Undervisning utgir de læremidler for grunnskole og videregående skole. I Aschehoug Undervisning ligger også den digitale tjenesten Aschehoug Univers, som er et omfattende læringsunivers der elever og lærere finner digitale læremidler som bidrar til motivasjon og økt læring. Aschehoug har ca. 250 ansatte.

Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen