Vil du utforske hvordan Forsvaret kan ta i bruk ny teknologi?

Oppdragsgiver: Academic Work

Vi i Academic Work arbeider med bemanning og rekruttering av Young Professionals – studenter og nyutdannede i begynnelsen av sin karriere. Young Professionals er vår nisje, vårt ekspertområde og en målgruppe vi tror sterkt på.

Antall stillinger:
2
Arbeidssted:
Oslo
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
06.12.2020
Gå til søknadsskjema

Vil du påvirke hvordan Forsvaret skal kommunisere i fremtiden? Er du nysgjerrig på hvordan ulike teknologier kan anvendes av Forsvaret? Vi søker kloke hoder til FFI!

Informasjon om stillingen

På vegne av Forsvarets forskningsinstitutt søker vi nå deg som kunne tenkt deg å jobbe med forskning og er interessert i Forsvaret og sikkerhet. Vi søker forskere innen både informasjonsteknologi og kommunikasjonsteknologi.

Hos FFI er det et aktivt, sosialt og kreativt miljø med både bredde- og dybdekunnskap innen informasjon- og kommunikasjonsteknologi. Det tverrfaglige miljøet jobber med program- og maskinvareløsninger og med å utforske konsepter for anvendelse av ny teknologi.

Som forsker hos FFI får du daglig bryne deg på allsidige problemstillinger både gjennom å studere og teste teknologiske løsninger, og ved å studere Forsvarets bruk av informasjons- og kommunikasjonsteknologi. Du må trives med å arbeide både konseptuelt og praktisk, med problemstillinger som gir ny innsikt og mulighet for nye bruks¬områder innen teknologi. Du må være motivert til å arbeide med anvendt forskning og du må like å lære.

Arbeidsoppgaver

Arbeidsoppgavene vil kunne bestå av å:

  • Utforske ulike konsepter for anvendelse av ny teknologi i militær kontekst og sette disse i sammenheng med Forsvarets behov. Eksempler kan være behandling av Big data og bruk av 5G mobilteknologi.
  • Analysere og designe robuste kommunikasjonsløsninger, med fokus på trådløse systemer (radio og satellittkommunikasjon) og nettverksteknologier
  • Analysere Forsvarets bruk av IKT, forstå hvordan digitaliseringen vil påvirke denne bruken og foreslå nye måter å utnytte teknologien på i framtiden
  • Planlegge, gjennomføre og evaluere eksperimenter i tett samarbeid med Forsvaret
  • Formidle kunnskap til miljøer i og utenfor Forsvaret, nasjonalt og internasjonalt

Vi søker deg som

  • Har utdanning med gode resultater fra universitet eller høgskole på master- eller doktorgradsnivå innen informatikk, tele- og datakommunikasjon eller andre relevante fagområder.
  • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på både norsk og engelsk

Nyutdannede oppfordres til å søke.

Som person tror vi at du er allsidig, faglig interessert, løsningsorientert og har gode kommunikasjons- og samarbeidsegenskaper. Du må også kunne arbeide selvstendig og ta initiativ. Vi søker både deg som er interessert i tekniske problemstillinger og deg som er interessert i samspillet mellom ¬teknologi, prosess, organisasjon og mennesker.

FFI ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller behov for fysisk tilrettelegging. FFI ønsker flere kvinner i denne typen stillinger, kvinner oppfordres derfor til å søke.

Hvorfor FFI?

Vi kan tilby et unikt tverrfaglig miljø med spennende utfordringer. Vi har fleksibel arbeidstid og sommertid, bedriftsidrettslag, bedriftsavtale med treningssenter, og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger. Lønnen på FFI følger Statens lønnsregulativ og beregnes ut fra relevans og lengde på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent av lønnen til pensjonsinnskudd i Statens pensjonskasse.

Annen informasjon

  • Sammen med CV og søknadsbrev må bekreftede kopier av vitnemål fra videregående og høyere utdanning, samt attester fra arbeidserfaring som er relevante til stillingen vedlegges.
  • De som søker jobb hos FFI må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres i henhold til FFIs krav. Hva som skal til for å bli sikkerhetsklarert kan du lese mer om på ffi.no.
  • Søknadsfrist: 6. desember

Informasjon om bedriften

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) er et av landets ledende kompetansemiljøer innen teknologi. FFI er en sivil forskningsinstitusjon direkte underlagt Forsvarsdepartementet. Virksomheten har omkring 700 ansatte, hvor over 500 er forskere og ingeniører som utvikler teknologi og kunnskap for å gjøre Norge i stand til å ha et tidsriktig og effektivt forsvar. Instituttet er tverrfaglig og dekker fag som fysikk, informatikk, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk, anvendt matematikk, elektronikk, kjemi, biologi, medisin, statsvitenskap og økonomi. Instituttet ligger på Kjeller ved Lillestrøm og Karljohansvern i Horten.

Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen