Stillingen er satt passiv

Se andre aktuelle stillinger eller gå til forsiden.

Informasjonsarkitekt

Oppdragsgiver: Brønnøysundregistrene

Brønnøysundregistrene utvikler og driver digitale tjenester som gjør dialogen med det offentlige enklere for personer og virksomheter. Vi driver mange av landets viktigste registre og har 450 medarbeidere. De fleste jobber i Brønnøysund. Vi har også kontorer i Narvik og Oslo.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Brønnøysund
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
19.10.2020
Gå til søknadsskjema

Om stillingen

Vi ser etter deg som raskt evner å sette deg inn i nye problemstillinger og ser behov på tvers, fra sluttbrukerne til forretningen. Du vil bidra i operativt arbeid med informasjonsforvaltning og sikre at informasjonen henger sammen med både begrepsbeskrivelser, datasett og tilganger via API'er. For å lykkes i rollen må du ha en helhetsforståelse av løsningen og hvordan denne spiller sammen både internt og eksternt. Du kjenner godt til teknologi og har kunnskap om verktøy og metode.

Du blir del av et stabilt og godt arbeidsmiljø, hvor du får jobbe med utfordrende og meningsfylte oppgaver sammen med andre dyktige kolleger. Samtidig som du legger til rette for bedre bruk av data i samfunnet.

 

Arbeidsoppgaver

 • ha ansvar for rammeverk for informasjonsmodellering og sikre at vi følger beste praksis 
 • sikre oversikt, god struktur og entydig forståelse av etatens informasjon, spesielt mot grensesnittene mot eksterne aktører
 • delta i prosjekter for å dokumentere og videreutvikle begrepsapparat og informasjonsmodeller for etatens sentrale områder
 • være en brobygger mellom forretning og IT gjennom innsikt i kundens forretningsmodeller
 • fremme forståelse for informasjonsarkitektur som en del av virksomhetsarkitekturen

 

Kvalifikasjoner


Du må ha

 • 3-5 års høyere relevant utdanning innenfor IT eller andre relevante fagområder fra universitet eller høyskole. Relevant erfaring eller spesialkompetanse kan kompensere for noe av utdanningskravet
 • god forretningsforståelse, gjerne erfaring fra andre virksomheter
 • kunnskap og erfaring innenfor informasjonsmodellering og dokumentasjon av informasjon
 • kunnskap og erfaring fra arbeid med informasjonsforvaltning 
 • Det er fint om du også
 • har kunnskap, forståelse og interesse for informasjonens rolle som verdiskaper
 • kan vise til erfaring fra systemutviklingsprosjekter med smidig metodikk
 • har kunnskap innen analyse og modellering av forretningsprosesser og informasjonsflyt

 

Personlige egenskaper

 • du har evne til stor grad av personlig initiativ og faglig selvstendighet
 • du er strukturert, systematisk og en ferdigstiller
 • du er løsnings- og fremtidsorientert og pådriver til innovative løsninger
 • du har evne til å kommunisere med både fag og ledelse og har god formidlingsevne på norsk
 • du har evne og trives med å jobbe med mennesker og kan skape gode samarbeidsrelasjoner

 

Vi tilbyr

 • arbeidssted Brønnøysund, men vi tilbyr også mulighet for kontorsted i Oslo, Narvik og Trondheim
 • dekning av flyttekostnader og husleie første halvår(skattepliktig inntekt) ved flytting til Brønnøysund, det kan også være mulighet for hjemmekontoravtale
 • interessante og utfordrede oppgaver innen digitalisering og forenkling av Norge
 • gode muligheter for kompetanseheving og faglig utvikling
 • fleksibel arbeidstid med god balanse mellom arbeidsliv og privatliv
 • godt og rimelig kantinetilbud, godt utstyrt trimrom, bedriftsidrettslag og ulike velferdsarrangement
 • medlemskap i Statens pensjonskasse som er en av landets beste pensjonsordninger, med gunstig boliglån og gode forsikringsordninger


Stillingen er lønnet som seniorrådgiver med årslønn fra kr 532 300 – 860 300, avhengig av dine kvalifikasjoner. Hvis du er spesielt godt kvalifisert, kan vi vurdere høyere lønn. Prøvetiden er seks måneder.


Inkludering og mangfold

Inkludering og mangfold er en styrke og vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si positivt særbehandlet på denne måten, må søkerne oppfylle visse krav. Les mer om kravene på Arbeidsgiverportalen.

Vi oppfordrer søkere til å krysse av i jobbportalen dersom de har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter.

 

Generelt

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må du begrunne dette i søknaden. Opplysninger kan bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten, men du vil bli varslet dersom ønsket om reservasjon ikke tas til følge.

Du må legge ved CV og vitnemål/attester til søknaden for å bli vurdert som søker. Har du utdanning fra utlandet, anbefaler vi en autorisert oversettelse av vitnemål og godkjenning fra NOKUT


Ta gjerne kontakt

Dersom du har spørsmål om stillingene kan du ta kontakt med seksjonsleder Jan Erik Nerdal tlf. 450 28 930 eller fagdirektør David Norheim tlf. 959 46 949

For spørsmål om elektronisk utfylling av CV kan Jobbnorge kontaktes på tlf. 75 54 22 20 eller e-post, kundeservice@jobbnorge.no

Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen