Løsningsarkitekt for prosjekt i oppstartsfase

Oppdragsgiver: Cruit

Cruit spesialiserer seg på å finne IT-konsulenter til midlertidige oppdrag og faste ansettelser. Vi har hovedfokus på Osloregionen, men leverer tjenester til hele landet. Vi startet i 1997. Med grunnlag i vår kompetanse på utvelgelse av personell, og med redelighet og lojalitet som viktige faktorer, satser vi på et verdiskapende samspill med våre kunder og samarbeidspartnere Våre IT-konsulenter arbeider med rådgivning, prosjekttjenester, utvikling, driftstjenester og opplæring. Cruit rekrutterer medarbeidere både til tidsbegrensede oppdrag og til faste stillinger.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Oslo
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
10.08.2020
Gå til søknadsskjema

Bakgrunn:


Dokumentarkivet i NRK gjennomfører en endringsprosess for å etablere en funksjon for informasjonsstyring. Et sentralt premiss for prosessen er behovet for å håndtere økte informasjonsmengder virksomheten.


Oppdragsbeskrivelse:


Dokumentarkivet har behov for en funksjonell løsningsarkitekt som kan utvikle praktiske løsninger og/eller PoC («proof-of-concept») for ulike brukergrupper, basert på bruk av Microsoft 365. Konsulenten vil ha ansvar for å utarbeidelse av teknisk design og implementering av ulike typer løsninger på Microsofts plattform.


Eksempel på løsninger kan være utvikling av webgrensesnitt, enkelt integrasjonsarbeid, utvikling av arbeidsflyter, informasjonsmodeller, tekniske spesifikasjoner, eller løsninger for søk og gjenfinning av ulike typer informasjon. Arbeidsoppgavene kan også inkludere samordning, strukturering og tilpasning av andre digitale samhandlingsplattformer og verktøy.


Konsulenten må forstå strategiske målsetninger og prinsipper for god informasjonsstyring, og bidra med innsikt i brukeratferd og teknisk kompetanse.

Konsulenten vil jobbe i team, sammen med prosjektets øvrige kjernegruppe, og i tett dialog med ulike brukergrupper i hele organisasjonen.


Arbeidsoppgaver:


 • Behov: ansvaret for å omsette behov til praktiske løsninger
 • Kommunikasjon: bidra til å formidle, kvalitetssikre og forankre løsningskonsept til øvrige medlemmer av prosjektet og virksomhetens brukere
 • Utvikling: ansvaret for utvikling, test og teknisk implementering av løsningskonsept i samarbeid med NRKs bruker- og teknologimiljø


Må-krav:


 • Løsningsarkitekt må dokumentere ferdigheter og inngående kjennskap til Microsoft 365
 • Løsningsarkitekt må dokumentere praktisk erfaring med teambasert konseptutvikling for brukerrettede og helhetlige tjenester
 • Løsningsarkitekt må ha sertifisering eller annen formalkompetanse innen moderne prosessforbedrings- og utviklingsmetoder – f.eks. lean, agile prosjektmetodikk, design thinking, fasilitering eller lignende
 • Rollen krever gode samarbeids- og kommunikasjonsevner
 • Rollen krever evnen til å sette «brukeren i sentrum»


Bør-krav:


 • Erfaring med informasjonsmodellering og hvordan dette relateres til applikasjonsfunksjonalitet
 • Grunnleggende kjennskap til fagfeltene informasjonsforvaltning og kunnskapsorganisering
 • Evne til å se synergieffekter i applikasjonslandskapet, for eksempel med verktøy som Confluence, Wordpress og Workplace
 • Analytisk og systematisk evne til å skille mellom behov, informasjon og verktøy


Oppstart: 01.09.2020

Varighet: 31.12.2020

Omfang: Oppdraget har en samlet ramme på 150 timer.

Arbeidsplass: Oslo

Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen