Stillingen er satt passiv

Se andre aktuelle stillinger eller gå til forsiden.

Vi søker systemutvikler med interesse for IT-sikkerhet til Nordic Financial CERT

Oppdragsgiver: Academic Work

Vi i Academic Work arbeider med bemanning og rekruttering av Young Professionals – studenter og nyutdannede i begynnelsen av sin karriere. Young Professionals er vår nisje, vårt ekspertområde og en målgruppe vi tror sterkt på.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Oslo
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
Snarest
Gå til søknadsskjema

Er du tilhenger av «you build it you run it» og DevSecOps verdikjede? Har du en stor interesssere for IT-sikkerhet? På vegne av vår kunde Nordic Financial CERT søker vi dyktig og engasjert systemutvikler.

Informasjon om stillingen

Nordic Financial CERT har et viktig samfunnsoppdrag og er definert som finanssektorens responsmiljø i Norge og Danmark. Dette betyr et formelt ansvar som sektor-CERT, og Nordic Financial CERT spiller en viktig rolle i finanssektoren i Norden.

De fleste ansatte jobber med Incident Response, Threat Intelligence (TI) eller oppfølging av medlemmer og eksterne nettverk (som politi, andre CERTer etc).

Incident Response Team (IRT) funksjonen hos medlemmene er bemannet av sikkerhetseksperter med svært teknisk kompetanse. Dette oppdraget går primært ut på å utvikle løsninger til bruk i NFCERT fellesskapet, der IRT team fra NFCERT medlemmene og NFCERT selv kan dele IRT verktøy til bruk på tvers. NFCERT har også satt opp MISP for automatisert utveksling av trusselindikatorer. Integrasjoner fra ulike systemer med MISP for deling i NFCERT fellesskapet står høyt på utviklingsplanen.

Dette kan NFCERT tilby

 • Meningsfylt arbeid - som tjener de nordiske samfunnenes sikkerhet
 • Et faglig sterkt arbeidsmiljø med engasjerte kolleger
 • Muligheter for å utvikle egne ferdigheter
 • Sentral beliggenhet midt i Oslo sentrum

Arbeidsoppgaver

 • Ha ansvar for hele verdikjeden inkludert infrastruktur som kode og automatiserte tester
 • Utvikle løsninger for deling av IRT og/eller TI verktøy (laget i AWS), til bruk av NFCERT og/eller NFCERT sine medlemmer
 • De interne verktøyene våre er laget i Python. Det vil være aktuelt å lage integrasjoner mot eksisterende løsninger og MISP. For interne platform/verktøy bruker vi Linux

Vi søker deg som

 • Relevant utdanning innen IT
 • Gjerne erfaring med Phyton, AWS, Linux og MISP
 • Erfaring med API integrasjoner (Rest) og datautveksling
 • Gode skriftlig og muntlig kommunikasjonsevner på engelsk
 • Fordel med teknisk IT-sikkerhetskompetanse
 • Bør kunne sikkerhetsklareres til «HEMMELIG»

Som person er du strukturert og ryddig. Vi tror at for å kunne lykkes i denne rollen trives du med å jobbe i team, og har gode samarbeidsevner. I denne rollen vil du samarbeide med miljøene hos store finansaktører, da det er disse som skal integrere og bruke løsningene.

Informasjon om bedriften

Nordic Financial CERT ble startet i 2017, som en fortsettelse og utvidelse av FinansCERT Norge AS. Per i dag er vi ca 12 ansatte, og NFCERT bistår over 200 medlemmer med å håndtere IT-sikkerhetshendelser. Våre medlemmer er stort sett hele markedet i Norge, Danmark og på Island av kritiske finansielle aktører (banker, forsikringsselskaper og andre finansvirksomheter), i tillegg til omtrent halve markedet i Finland og Sverige. Vår visjon og misjon er beskrevet på engelsk:

VISION Strengthen the Nordic Financial Industry’s resilience to cyber-attacks, to ensure safe and trustworthy financial services in the Nordic society

MISSION Enable Nordic financial institutions to respond to cyber security threats and attacks. This will be achieved by:

 • Driving and facilitating information sharing between members, partners and governmental institutions
 • Providing actionable threat intelligence services and information
 • Coordinating and assisting in mitigation activities
Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen