Stillingen er satt passiv

Se andre aktuelle stillinger eller gå til forsiden.

Er du en erfaren arkitekt med god teknisk innsikt og vil jobbe i et institutt med viktige samfunnsoppdrag?Infrastruktur-arkitekt hos Folkehelseinstituttet

Oppdragsgiver: Cruit

Cruit spesialiserer seg på å finne IT-konsulenter til midlertidige oppdrag og faste ansettelser. Vi har hovedfokus på Osloregionen, men leverer tjenester til hele landet. Vi startet i 1997. Med grunnlag i vår kompetanse på utvelgelse av personell, og med redelighet og lojalitet som viktige faktorer, satser vi på et verdiskapende samspill med våre kunder og samarbeidspartnere Våre IT-konsulenter arbeider med rådgivning, prosjekttjenester, utvikling, driftstjenester og opplæring. Cruit rekrutterer medarbeidere både til tidsbegrensede oppdrag og til faste stillinger.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Oslo
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
31.05.2020
Gå til søknadsskjema
Folkehelseinstituttets visjon er bedre helse for alle. Vi produserer, oppsummerer og kommuniserer kunnskap for folkehelsearbeidet og helse- og omsorgstjenestene. Kjerneoppgavene er beredskap, kunnskap og infrastruktur. Infrastruktur omfatter bl.a. registre, helseundersøkelser, biobanker og laboratorievirksomhet. Folkehelseinstituttet er en etat under Helse- og omsorgsdepartementet. Vi er i dag om lag 980 ansatte lokalisert i Oslo og Bergen.
Folkehelseinstituttet er opptatt av mangfold. Vi ønsker at kvalifiserte kandidater søker jobb hos oss uavhengig av kjønn, alder, legning, nedsatt funksjonsevne, 'hull i CVen', etnisk eller nasjonal bakgrunn.


Infrastruktur-arkitekt hos Folkehelseinstituttet

Er du en erfaren arkitekt med god teknisk innsikt og vil jobbe i et institutt med viktige samfunnsoppdrag?  

I FHI jobber mange ansatte som har varierte behov innen infrastruktur og applikasjoner for å få utført sine arbeidsoppgaver på en effektiv måte. Vi ser etter en teknisk dyktig arkitekt som kan være en lytter til brukernes behov, og som samtidig kan omsette komplekse behov til langsiktig gode løsninger i et strategisk perspektiv. Arkitekten vil bli involvert i store og viktige prosjekter og leveranser som er av avgjørende betydning for den norske befolkningen. Rett person må kunne stille krav og spørsmål til løsningsforslag fra leverandører og samarbeidspartnere. Folkehelseinstituttet sin hovedleverandør av infrastruktur er Norsk Helsenett, men vel så viktig i denne sammenheng er samarbeid med andre leverandører av nasjonal og internasjonal forskningsinfrastruktur. Sammen med våre driftsleverandører skal arkitekten arbeide frem løsninger for hvordan vi med vår infrastruktur og vårt mulighetsrom på best mulig måte kan dekke behovene.

Stillingen er organisert i avdeling for nettportaler og samhandling, og du vil til daglig rapportere til avdelingsdirektøren. Du vil ha tett dialog og samarbeid med aktuelle interne brukere som ledere, forskere, bioinformatikere, genetikere, statistikere, systemutviklere og systemarkitekter.

Arbeidsoppgaver

 • Bidra til å utvikle, anbefale og etablere mål for infrastruktur-konsepter og sikkerhetsarkitektur i samarbeid med øvrige arkitekter, sikkerhetsmiljø og organisasjonen forøvrig

 • Bidra i konseptvalg, være brobygger, formidle brukerbehov og drøfte ulike design med samarbeidspartnere innen infrastruktur

 • Strømlinjeforme arbeid rundt kravstilling knyttet til leverandører

 • Følge opp infrastruktur-leveranser i samarbeid med leverandørkoordinator

 • Være en rådgiver for aktuelle brukere og holde seg fortløpende oppdatert om endrede behov i organisasjonen 

 • Holde seg oppdatert på den tekniske utviklingen innen de aktuelle områder

 • Bidra i forskjellige prosjekt der dette er naturlig, som deltaker eller eventuelt som prosjektleder

 • Bidra i arbeid med risikoanalyser og databehandleravtaler

Kvalifikasjoner: 

Det kreves

 • Relevant høyere utdanning på minimum bachelornivå, fortrinnsvis innen informasjonsteknologi, fra høyskole eller universitet. Svært lang og relevant arbeidserfaring kan kompensere for utdanningskravet

 • Flere års relevant arbeidserfaring innen IT-infrastruktur, med drift av både servere og klientmiljøer basert på både Linux og Microsoft plattformer. God kunnskap om og erfaring med Linux er nødvendig.

 • Erfaring fra rolle som arkitekt eller med arkitektur rettet arbeid

 • Bred og oppdatert kunnskap og erfaring på ulike driftsplattformer 

 • God kunnskap om ?ere av følgende teknologiområder: tungregning, datalagring, nettverk, identitetshåndtering, kryptering, serti?kathåndtering, ?loverføringer, virtualisering, skytjenester med mer.

 • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne både på norsk og engelsk

Det er en fordel med:

 • Erfaring fra å ha samarbeidet med eller å ha jobbet i forskningsmiljøer 

 • Erfaring fra større og komplekse organisasjoner

 • Erfaring med teamledelse og/eller prosjektledelse

 •  Erfaring fra helsesektoren  

 • Ved behov å ha mulighet til å reise mellom Oslo og Bergen

 

Personlige egenskaper

 • Evne til å ta initiativ forankret i etablert strategi og målbilde

 • Gode samarbeidsevner, god formidler og dyktig relasjonsbygger internt og eksternt

 • Selvgående, strukturert og fokusert

 • Liker å holde seg orientert og oppdatert innen relevant teknologi

 • Løsningsorientert, og evne til å se det store bildet

 

Personlig egnethet vil bli vektlagt

 

Vi tilbyr

 • Stilling som seniorrådgiver og lønn etter avtale avhengig av kvali?kasjoner, kompetanse og erfaring

 • Gode pensjonsordninger, gunstig boliglån og gode forsikringsordninger i Statens pensjonskasse

 • Fleksible arbeidstidsordninger og mulighet for trening i arbeidstiden

 • Vi holder til i moderne lokaler ved Myrens verksted rett ved Akerselven

 

Folkehelseinstituttet er en unik arbeidsplass med engasjerte og kompetente ansatte. Vi jobber tett med noen av de fremste fagmiljøene innen helseforskning i verden for å få frem kunnskap som bedrer befolkningens helse og trivsel. Vi bygger et sterkt fagmiljø og vektlegger hver enkelt medarbeiders utvikling og påvirkning av egen arbeidshverdag. Vi har ?ere arenaer for kompetansebygging som egne forum, kurs og seminarer.

 

Høres dette spennende ut?

Ta kontakt med Anne Lene Saksum Haagestad hos Cruit på 901 11 285 / annelene@cruit.no eller Henning Orre hos Cruit på 922 67 678 / henning@cruit.no

Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen