Stillingen er satt passiv

Se andre aktuelle stillinger eller gå til forsiden.

Vil du være med på å bygge opp avdeling for Helsedataservice i Direktoratet for e-helse?

Oppdragsgiver: Capus

Capus er et av landets ledende og mest økonomisk solide kompetansemiljøer innen rekruttering. Selskapet består av erfarne rådgivere, en av markedets største Research-avdelinger og et dedikert Bid & Marketing-team. Vi leverer kvalitetssikrede rekrutteringer av ledere og fagspesialister. Vår kundeportefølje representerer et tverrsnitt av norsk næringsliv og offentlige virksomheter.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Oslo
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
24.05.2020
Gå til søknadsskjema

Vi søker en ambisiøs, engasjert og erfaren leder som skal være ansvarlig for å etablere Helsedataservice i Direktoratet for e-helse. Helsedata er et viktig strategisk område med stort potensiale og politisk oppmerksomhet. Den globale Corona-pandemien har ytterligere forsterket behovet for at rask tilgang til helsedata blir stadig viktigere i årene fremover. Norge har noen av verdens mest omfattende og historisk komplette helse­registre, medisinske kvalitetsregistre, biobanker, screening-programmer og befolknings­baserte helseundersøkelser. For å utnytte det store potensiale som ligger i disse datakildene legges det til rette for et økosystem for helseanalyse som vil bidra til å understøtte grensesprengende forskning og økt bruk av helsedata til kvalitetsforbedring, og samtidig bidra til utviklingen av en innovativ helseindustri i Norge.

Vi søker en avdelingsdirektør som får ansvar for å etablere den nye tjenesten, Helsedataservice. Helsedataservice skal bli den nasjonale enheten som tilgjengeliggjør helsedata for analyser, forskning, kvalitetsforbedring, planlegging, styring mv. Helsedataservice skal utvikles og driftes i tett samarbeid med Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet, Kreftregisteret, de regionale helseforetakene, Norsk Helsenett SF, Forskningsrådet og andre forskningsmiljøer.

Stillingen er fast, men den organisatoriske plasseringen av stillingen forutsetter en formell beslutning om at Helsedataservice blir plassert i Direktoratet for e-helse. Avgjørelsen tas av Helse- og omsorgsdepartementet etter at lovforslag er besluttet i Stortinget, tidligst høstsesjonen 2020.

Arbeidsoppgaver:

Du skal lede arbeidet med å etablere og utvikle Avdeling Helsedataservice i Direktoratet for e-helse. Inntil videre er stillingen plassert i Divisjon strategi og portefølje. Du skal bygge opp en brukerorientert servicefunksjon for tilgjengeliggjøring av helsedata til statistikk, analyser, forskning, kvalitetsforbedring, planlegging, styring og beredskap. Det pågående lovarbeidet knyttet til tilgjengeliggjøring av helsedata vil legge rammer for tjenesten du skal lede. Du vil også overta ansvar for funksjoner som allerede er etablert i Helsedataprogrammet, som skal bli en del av ansvarsområdet til avdelingen som skal bygges opp.

Helsedataservice skal utvikles og driftes i tett samarbeid med Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet, Kreftregisteret, de regionale helseforetakene, Norsk helsenett SF, Forskningsrådet og andre forskningsmiljøer. Du vil samarbeide og kunne trekke på ressurser i Helsedataprogrammet ut 2021.

Kvalifikasjoner:

Du må ha

 • høyere utdanning på masternivå. Lang og svært relevant arbeidserfaring kan kompensere for kravet om høyere utdanning.
 • relevant ledererfaring med budsjett-, personal- og fagansvar
 • erfaring med å etablere og/eller utvikle organisasjoner
 • minst tre års erfaring med strategiske arbeidsoppgaver, gjerne på ledernivå
 • minimum fem års erfaring som leder, prosessleder, prosjektleder, produktleder eller rådgiver innen komplekse fagområder med mange interessenter
 • erfaring innen digitalisering og teknologi med forståelse for digitaliseringsprosesser
 • gode kommunikasjonsevner og du må ha god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk


I tillegg vil det være en fordel om du har en eller flere av følgende: 

 • erfaring innen offentlig forvaltning
 • kunnskap og erfaring innen helse- og omsorgssektoren eller høyere utdanningssektor
 • erfaring fra kunnskapsbasert eller datadrevet utvikling
 • kjennskap til norske og internasjonale forskningsbehov
 • kjennskap til helsedataområdet/ helseregisterfeltet
 • erfaring med håndtering av media
 • erfaring innen analyse og/eller forskning


Personlige egenskaper:

Vi ser etter en analytisk og strategisk orientert leder som har evne og vilje til å tenke visjonært og utvikle organisasjonen. Du identifiserer deg med verdiene våre lærende, oppriktig og samlende. Du er god til å lytte og er beslutningsdyktig, og finner løsninger i komplekse arbeidsprosesser og organisasjoner. Stillingen krever en person med engasjement for fagområdet, god formidlingsevne og sterk gjennomføringskraft.

Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Vi tilbyr:

 • stilling som 1060 Avdelingsdirektør med årslønn som tilsvarer kr 992 200 – 1 307 400 (lønnstrinn  87-101), avhengig av søkerens kvalifikasjoner. For særlig godt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Stillingen som avdelingsdirektør er definert som en «ledende stilling» etter arbeidsmiljøloven § 10-12.
 • gode ordninger for pensjon, lån og forsikring i Statens pensjonskasse
 • gode seniorordninger fra 62 år
 • fleksibel arbeidstid
 • moderne lokaler på Skøyen


I Direktoratet for e-helse får du kolleger som er stolte av jobben sin og utfører den med stort engasjement. Vi ønsker deg velkommen inn i et arbeidsfellesskap der tverrfaglig samarbeid er helt avgjørende. Vi tilbyr deg et faglig sterkt, dynamisk og hyggelig miljø med høye ambisjoner. Du vil jobbe i team med dyktige og engasjerte medarbeidere og være med på å påvirke fremtidens e-helseløsninger.

Et godt arbeidsmiljø er preget av mangfold og vi ønsker alle kvalifiserte kandidater velkommen til å søke, uansett alder, kjønn, arbeids -og livserfaring, hull i CV-en, seksuell legning, etnisk bakgrunn eller funksjonsevne. Direktoratet for e-helse ønsker å realisere regjeringens mål knyttet til inkluderingsdugnaden, om at minst 5 prosent av de nyansatte i staten skal være personer med nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en. Vi legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for personer med nedsatt funksjonsevne. Anonymiserte opplysninger om søkerne kan bli brukt til statistikkformål.

Søknadsfrist: 24. mai 2020 
Grunnet planlagt nedetid i vår rekrutteringsløsning Webcruiter vil det ikke være mulig å søke på denne stillingen i tidsrommet fredag 08.05.2020 fra ca. kl. 17.00 til senest mandag 11.05.2020 kl. 07.00. Dersom du forsøker å logge deg inn i løsningen i dette tidsrommet, vil du få opp en informasjonsside om at løsningen er stengt grunnet vedlikehold.

Har du noen spørsmål om stillingen? 
Ta gjerne kontakt med partner i Capus, Grete Andersen, tlf. 911 37 005 eller programeier Helsedataprogrammet og avdelingsdirektør Økonomisk analyse, Jon Helge Andersen, tlf. 911 24 197.

Om arbeidsgiveren

Direktoratet for e-helse skal sørge for nasjonal styring og koordinering i helse- og omsorgssektoren for å understøtte effektive og sammenhengende helse- og omsorgstjenester. Vi skal tilrettelegge for en helhetlig og forutsigbar e-helseutvikling. Visjonen vår er å skape et enklere Helse-Norge.

Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen