Stillingen er satt passiv

Se andre aktuelle stillinger eller gå til forsiden.

Funksjonell rådgiver

Oppdragsgiver: Politiets IKT-tjenester

Politiets IKT-tjenester (PIT) er politiets leverandør av IKT. Vi er drøyt 500 teknologer som utvikler nye løsninger, forvalter kritiske systemer og bidrar til at politiet kan samhandle digitalt og effektivt med hele samfunnet - hele døgnet. Vi befinner oss rundt i hele Norge, med hovedkontor på Majorstua i Oslo, i tillegg til kontorer på Jaren og i de 12 politidistriktene i landet.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Oslo
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
24.02.2020
Gå til søknadsskjema

Politiet er avhengig av gode IKT-verktøy for å kunne forebygge og bekjempe kriminalitet - enten det gjelder straffesaker, etterretningsarbeid, grensekontroll, ID-kontroll eller andre politifaglige oppgaver. Politiets IKT-tjenester er inne i en spennende fase med store endringer på politiets digitale plattform. 

Vil du være med og sikre et tryggere Europa?

Avdeling for tjenesteforvaltning har ansvaret for å forvalte og videreutvikle en rekke tjenester i politiets IT-systemer. I seksjon for Etterretning og internasjonalt samarbeid vil du bli del av et hektisk og entusiastisk miljø med høy faglig kompetanse.

Vi søker en dyktig funksjonell rådgiver som vil være med på å bidra til et godt politisamarbeid i Europa, gjennom å levere den beste IKT-støtten for bekjempelse av grenseoverskridende kriminalitet. Et velfungerende politisamarbeid over landegrensene gjør at våre innbyggere kan ferdes trygt så vel i Norge som i resten av Europa. 

Seksjonen har ansvar for applikasjoner og tjenester som understøtter utveksling av informasjon/etterlysninger nasjonalt og internasjonalt samt systemer innen etterretning og etterforskning. Politiets IKT-tjenester har et godt fagmiljø og stort fokus på kompetanseutvikling. Vi legger til rette for at våre medarbeidere kan utvikle seg faglig og sosialt. Siden vi er en organisasjon i endring vil stillingen være under utvikling, og det må påregnes endringer over tid.

Arbeidsoppgaver

 • Bidra med brukerkompetanse for IKT-tjenester innenfor politiets Internasjonal systemportefølje
 • 3.linje support for tjenestene innen porteføljen
 • Bidra i arbeidet med spesifisering av feilretting, videreutvikling og test av tjenester som tilfaller seksjonen
 • Test av feilrettinger og nye versjoner
 • Dokumentasjon 
 • Opplæring av sluttbrukere
 • Samarbeid med leverandører

Kvalifikasjoner

 • Utdanning på bachelornivå, fortrinnsvis innen IKT. Relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdanning.
 • God teknisk forståelse
 • Fordel med erfaring fra forvaltning eller utvikling av IT-systemer 
 • God skriftlig og muntlig framstillingsevne både på norsk og engelsk
 • Du må ha plettfri vandel og være skikket for tjeneste i politiet. Politiattest (uttømmende og utvidet) må innhentes ved ev. ansettelse, jf. politiloven § 18 og politiregisterloven § 41.

Personlige egenskaper

 • Strukturert, effektiv og målbevisst
 • Initiativrik, nysgjerrig og entusiastisk
 • Service- og løsningsorientert 
 • Gode kommunikasjons- og samarbeidsevner
 • Analytisk 
 • Kvalitetsbevisst

Vi tilbyr

 • Et stort omfang av spennende arbeidsoppgaver basert på ledende og utprøvde teknologier
 • Faglige utfordringer med store utviklingsmuligheter
 • Gode arbeidsbetingelser (blant annet fleksitid, sommertid og treningsmuligheter i arbeidstiden)
 • Et aktivt og hyggelig arbeidsmiljø i lokaler sentralt på Majorstua
 • Stillingen avlønnes som 1434 rådgiver/1364 seniorrådgiver i lønnsspennet kr. 470 000 - 740 000 per år, avhengig av kvalifikasjoner.

Som ansatt i Politiets IKT-tjenester blir du medlem i Statens pensjonskasse, med blant annetgode forsikringsordninger og mulighet for boliglån (se SPK.no for merinformasjon). For å ivareta ønsket om mangfold i staten oppfordrer vikvalifiserte kandidater med ulik utdanning, arbeids- og livserfaring til å søkejobb hos oss. For ansettelse hos oss krever vi plettfri vandel. Søkere må væreoppmerksomme på at opplysninger kan bli offentliggjort selv om de ber om ikke åbli oppført på den offentlige søkerlisten. Søknad og CV registreres elektroniski vårt rekrutteringssystem WebCruiter (via Søk på stilling). Alle vitnemål ogattester skal skannes inn og lastes opp samtidig.

Spørsmål om stillingen

Kontaktperson
Trygve Lemme
Stillingstittel
Seksjonssjef Etterretning og internasjonalt samarbeid
Telefon
909 48 842

Kontaktperson
Marius Dag Pettersen
Stillingstittel
Teamleder
Telefon
908 60 989
Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen