Stillingen er satt passiv

Se andre aktuelle stillinger eller gå til forsiden.

Seksjonssjef Sikkerhet

Oppdragsgiver: Politiets IKT-tjenester

Politiets IKT-tjenester (PIT) er politiets leverandør av IKT. Vi er drøyt 500 teknologer som utvikler nye løsninger, forvalter kritiske systemer og bidrar til at politiet kan samhandle digitalt og effektivt med hele samfunnet - hele døgnet. Vi befinner oss rundt i hele Norge, med hovedkontor på Majorstua i Oslo, i tillegg til kontorer på Jaren og i de 12 politidistriktene i landet.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Oslo
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
29.01.2020
Gå til søknadsskjema

Politiet er avhengig av gode IKT-verktøy for å kunne forebygge og bekjempe kriminalitet - enten det gjelder straffesaker, etterretningsarbeid, grensekontroll, ID-kontroll eller andre politifaglige oppgaver. Politiet skal moderniseres - i stor grad gjennom IKT. Rask utvikling av digitale, sikre og stabile løsninger er derfor svært viktig for at politiet skal løse samfunnsoppdraget.

Vil du være med og sikre morgendagens løsninger for politiet?

Til seksjon Sikkerhet er vi på jakt etter en leder som motiveres av å jobbe med dyktige fagpersoner ogteknologi. Vi ser etter deg som finner glede i å få mennesker til å prestere,lede dem, se dem, og få dem til å finne gode løsninger på komplekseproblemstillinger. Du er den lederen folk liker å bli ledet av. Samtidig har dukunnskap om teknologi, og du trives der mennesker og teknologi i sum skapergode løsninger.

Ditt hovedansvar vil være den utøvende rollen, med ansvar for planlegging,oppfølging og koordinering av sikkerhetsaktiviteter gitt i aktuelle lover,retningslinjer og Politiets IKT-tjenesters instrukser for sikkerhetsarbeidet. Som seksjonssjef forSikkerhet samhandler du tett med sikkerhetsleder som har den premissgivende ogkontrollerende rollen for sikkerhetsarbeidet på vegne av Politiets IKT-tjenesters ledelse. 

Arbeidsoppgaver i seksjonen består blant annet av å operere politiets Security Operation Center (SOC), være rådgivereinnenfor både tekniske- og informasjonssikkerhetsspørsmål samt sørge for godgjennomføring av personellsikkerhet.

Arbeidsoppgaver

 • Ansvarlig for ledelse og utvikling av seksjonen
 • Ansvarlig for å videreutvikle seksjonen innenfor de leveranseområder seksjonen har
 • Kontinuerlig forbedring og effektivisering
 • Personalansvar for seksjonens medarbeidere
 • Økonomi- og resultatstyring
 • Koordinering av aktiviteter med andre seksjoner, avdelinger og team
 • Kunne delta i beredskapsordninger på vegne av PIT

Kvalifikasjoner

 • Relevant utdanning på masternivå. Relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdanning.
 • Må kunne vise til resultater fra ledelse og gjennomføringsevne
 • Må ha erfaring fra IT utviklings- og driftsorganisasjon
 • Erfaring med sikkerhetsarbeid i store organisasjoner vil bli vektlagt
 • Erfaring med utarbeidelse av mål og handlingsplaner
 • Erfaring fra endringsledelse og kontinuerlig forbedring
 • Vise til god operativ og kundeorientert IKT-kompetanse
 • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk
 • Du må ha plettfri vandel og være skikket for tjeneste i politiet. Politiattest (uttømmende og utvidet) må innhentes ved ev. ansettelse, jf. politiloven § 18 og politiregisterloven § 41. 
 • Du må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres til HEMMELIG

Personlige egenskaper

 • Engasjert med pågangsmot og positive holdninger
 • Åpen, skaper tillit og trives i et samarbeid med sterke fagmiljøer
 • God til å motivere og engasjere kunnskapsmedarbeidere
 • Selvstendig, strukturert og initiativrik med god gjennomføringsevne
 • Samarbeider og kommuniserer godt med medarbeidere og ledere på alle nivåer
 • Trygg i utøvelse av lederrollen, og tenker helhetlig på vegne av hele virksomheten

Vi tilbyr

 • Faglige utfordringer med store utviklingsmuligheter
 • Gode arbeidsbetingelser (fleksitid, sommertid og mulighet for trening i arbeidstiden)
 • Et aktivt og hyggelig arbeidsmiljø i trivelige lokaler
 • Stillingen avlønnes som 1211 seksjonssjef i lønnsspennet kr. 750 000 - 900 000, avhengig av kvalifikasjoner.

Som ansatt i Politiets IKT-tjenester blir du medlem i Statens pensjonskasse, med blant annet gode forsikringsordninger og mulighet for boliglån (se SPK.no for mer informasjon). For å ivareta ønsket om mangfold i staten oppfordrer vi kvalifiserte kandidater med ulik utdanning, arbeids- og livserfaring til å søke jobb hos oss. For ansettelse hos oss krever vi plettfri vandel. Søkere må være oppmerksomme på at opplysninger kan bli offentliggjort selv om de ber om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlisten. Søknad og CV registreres elektronisk i vårt rekrutteringssystem WebCruiter (via Søk på stilling). Alle vitnemål og attester skal skannes inn og lastes opp samtidig.


Spørsmål om stillingen

Kontaktperson
Arne H. Underdal-Loktu
Stillingstittel
Partner, Capus AS
Telefon
911 31 414

Kontaktperson
Ida Samuelsen
Stillingstittel
Researcher, Capus AS
Telefon
994 28 381

Kontaktperson
Åsmund Realf Realfsen
Stillingstittel
Fung. avdelingsdirektør
Telefon
479 08 741
Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen