Stillingen er satt passiv

Se andre aktuelle stillinger eller gå til forsiden.

Vi ser etter en dyktig IT-arkitekt eller IT-prosjektleder med lederambisjoner!

Oppdragsgiver: Cruit

Cruit spesialiserer seg på å finne IT-konsulenter til midlertidige oppdrag og faste ansettelser. Vi har hovedfokus på Osloregionen, men leverer tjenester til hele landet. Vi startet i 1997. Med grunnlag i vår kompetanse på utvelgelse av personell, og med redelighet og lojalitet som viktige faktorer, satser vi på et verdiskapende samspill med våre kunder og samarbeidspartnere Våre IT-konsulenter arbeider med rådgivning, prosjekttjenester, utvikling, driftstjenester og opplæring. Cruit rekrutterer medarbeidere både til tidsbegrensede oppdrag og til faste stillinger.

Antall stillinger:
1
Arbeidssted:
Oslo
Nøkkelord:
Søknadsfrist:
Snarest
Gå til søknadsskjema

Om stillingen

Direktoratet for økonomistyring (DFØ) er statens ekspertorgan på styring i staten. Det er vårt ansvar å bidra til at staten forvalter fellesskapets ressurser på en god og effektiv måte, og for å få til det er teknologi og teknologisk utvikling ett av våre viktigste verktøy. Med rundt 90% av statsforvaltningen som brukere av våre tjenester, og prosessering av over 550 milliarder NOK i årlige utbetalinger, stilles det svært høye krav til brukervennlighet, effektivitet, oppetid og sikkerhet.

Vår utvikling tar utgangspunkt i kundenes behov, og på denne måten har vi kommet frem til løsninger som direkte svarer til deres utfordringer. Eksempelvis har vi utviklet en app (DFØ-appen) med moduler for blant annet lønnsoversikt, times- og utgiftsføring, vi har tatt i bruk maskinlæring for å effektivisere lønnsutbetalinger, og vi har utviklet vår egen robot, LARA. Vi satser på digitalisering og bruk av ny teknologi, og er innovative for å levere effektive tjenester og felles løsninger til statlig virksomhet.

Ved vårt kontor i Oslo, sentralt plassert på Paléet i Oslo, sitter blant annet IT-avdelingen, hvor 35 dyktige hoder fordelt over tre seksjoner jobber med IT-funksjoner for DFØ i hele Norge. På sikt vil avdelingen bestå av rundt 45 personer. Som i resten av organisasjonen, skjer det også her store utviklinger ettersom kravene som stilles til IT og teknologi er i stadig bevegelse. For å ivareta at hver enkelt ansatt i avdelingen har en faglig dedikert leder for sitt fagområde, har vi opprettet et nytt ledernivå som skal dekke de enkelte fagfokuserte teamene. Vi har over en periode hatt innleide ressurser på plass i seksjonslederrollene. Deres oppgave har vært å etablere struktur, arbeidsmiljø og tydelige informasjonskanaler etter en omorganisering i IT-avdelingen. Nå ser vi etter en dyktig leder for seksjonen for arkitektur og prosjektledelse som ønsker å videreføre arbeidet som allerede har blitt gjort, og søker etter en fagsterk og tydelig lederfigur for seksjonens fagledere og ansatte.

Hos oss får du jobbe med dette

DFØ, og særlig IT-avdelingen, går spennende tider i møte. Som organisasjon tar vi på oss stadig flere og større kunder, og det stilles høye krav til at teknologien er moderne, funksjonell, og har lite til ingen nedetid. Seksjonen for arkitektur og prosjektledelse består i dag av fem fagsterke medarbeidere, et tall som forventes mer enn doblet i løpet av nær fremtid.

Som seksjonssjef for arkitektur og prosjektledelse er det ditt ansvar å lede de interne ressurser og prosjekter på en slik måte at de ansatte leverer og til enhver tid føler seg ivaretatt og motiverte. Som den største statlige leverandøren av teknologiske økonomitjenester møter vi også krav om å kunne forsvare de valgene vi gjør eksternt – og det er din jobb å sørge for at dette blir gjort på en god måte, slik at prosjektledere og arkitekter kan fokusere på det de er best på. Dette blir noen av dine arbeidsoppgaver:

 • god og strukturert ledelse av seksjonens medarbeidere, slik at deres behov er ivaretatt og deres arbeid er fokusert og målrettet
 • ta ansvar for seksjonens leveranser innen fagområdene, herunder styring og proaktiv oppfølging av prosjekter og eksterne leverandører
 • skaffe god oversikt over porteføljen av pågående og kommende prosjekter, og utføre bemanningsplanlegging og -prioritering i henhold til organisasjonens behov
 • ha personalansvar for ansatte i seksjonen, og styrke kompetanse og kapasitet gjennom egen rekruttering
 • økonomi- og budsjettansvar for seksjonen
 • bistå i arbeidet med formalisering og modernisering av vår prosjektmetodikk
 • bidra til utvikling av DFØ’s IT-strategi fra et arkitekt-perspektiv
 • representere seksjon for arkitektur og prosjektledelse for interne/eksterne kunder og interesser. Eksempelvis å delta i aktiv kundedialog, intern saksbehandling og budsjettprosesser
 • bidra til videreutvikling av seksjonen og IT-avdelingen i samarbeid med avdelingsdirektør, øvrige seksjonssjefer og andre avdelinger. Du vil være en del av i IT-avdelingens ledergruppe.
 • navigere i en relativt kompleks organisasjon, og på den måten opprettholde gode relasjoner med øvrig organisasjon i DFØ, og være oppdatert på dennes overordnede bevegelser og relevante utviklinger

For å få dette til, har du følgende kvalifikasjoner

Du skal primært være en dyktig leder og en god sparringspartner for seksjonens medarbeidere og øvrig ledelse i IT-avdelingen. Det er viktig at du er god med mennesker, og har ambisjoner om å spille dem dyktige, samtidig som du har sterk nok teknologisk kompetanse til at du ikke er redd for å delta i avansert teknologifaglig dialog.

 • relevant utdannelse på universitets/ høyskolenivå
 • relevant arbeidserfaring, hvorav du har hatt rollen som IT-arkitekt (virksomhets eller løsningsarkitekt) eller IT-prosjektleder, og kan vise til gode resultater
 • god teknisk kjennskap til prinsipper for IT-arkitektur
 • god kjennskap til metodeverk som Archimate, TOGAF eller lignende
 • erfaring med IT-prosjektledelse og / eller koordinering av fagpersoner
 • svært gode norskferdigheter, skriftlig og muntlig

I tillegg er det ønskelig at du har

 • erfaring med å lede faglige medarbeidere innenfor IT-området, gjerne fra større IT-miljøer
 • erfaring fra offentlige virksomheter
 • god økonomi- og forretningsforståelse
 • relevant erfaring og/ eller sertifiseringer som Prince2, Archimate, TOGAF og Zachman Framework

Vi tror du vil passe godt i rollen dersom du

 • er trygg i lederrollen og har en troverdig, motiverende og inkluderende lederstil
 • er en positiv og engasjert leder som evner å skape resultater
 • er god til å se den enkelte samtidig som du har fokus på gode faglige leveranser
 • stimuleres av å bygge en felles kultur og et inkluderende arbeidsmiljø
 • er en flink relasjonsbygger og har gode samarbeidsevner
 • har en strukturert og selvstendig arbeidsform
 • tar initiativ, ser løsninger og er ansvars- og resultatbevisst

Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Hos oss får du

 • viktige oppgaver, mye ansvar og faglige utfordringer
 • jobbe i et fagsterkt miljø under vekst og utvikling
 • en bred samarbeidsflate både med ansatte i IT-avdelingen og på tvers i hele organisasjonen
 • utfordre og utvikle dine ferdigheter innen ledelse og teknologi
 • arbeide med moderne teknologi som det stilles stadig høyere krav til, og som stadig påvirker flere
 • i dag har vi arbeidsplass på ærverdige Paléet i Oslo Sentrum, med under fem minutters gangavstand til alle offentlige transportmidler
 • muligheter for kompetanseutvikling gjennom deltagelse på kurs og konferanser
 • en stilling som gir gode, reelle muligheter for karriere- og kompetansebygging

 

Vi kan i tillegg tilby fleksible arbeidstidsordninger som fleksitid, sommertid og betalt overtid.

 • reelle muligheter for videreutdanning
 • medlemskap i Statens Pensjonskasse, som gir gode pensjonsordninger og mulighet for boliglån med gunstig rente

Stillingen har en lønnsplassering som seksjonssjef med lønn på mellom 765 000 og 935 000 kroner per år, avhengig av utdannelse og erfaring. Fra lønnen trekkes to prosent innskudd til Statens Pensjonskasse. Det er seks måneders prøvetid. Den som blir tilbudt stillingen må fremlegge utvidet politiattest.

Vil du vite mer?

Vi har utarbeidet et dokument som forteller deg mer om hvordan det er å jobbe hos oss. Det kan du laste ned her!
Hvis du har spørsmål om stillingen, er du velkommen til å ta kontakt med rekrutteringsrådgivere Maria M. Nesseth på tlf. 901 70 114/maria@cruit.no eller Arve Nøstdahl på tlf. 901 71 625/arve@cruit.no.

Hos direktoratet for økonomistyring ønsker vi å representere og gjenspeile hele mangfoldet i den norske befolkning. Vi legger vekt på mangfold, og vi oppfordrer derfor alle til å søke jobb uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne, nasjonal eller etnisk bakgrunn. Du er også velkommen til å søke selv om du ikke kan vise til en sammenhengende yrkeskarriere. Våre lokaler er universelt utformet, og vi legger forholdene til rette for personer med nedsatt funksjonsevne.

Klikk her for å søke!

Vennligst oppgi i din søknad at stillingen ble funnet på teknojobb.no
Gå til søknadsskjema

Andre aktuelle stillinger

For nyutdannede og studenter

Start din karriere her og skaff din første IT-jobb. I vår stillingsdatabase finner du en lang rekke IT-stillinger som passer perfekt for nyutdannede.


Om du fortsatt studerer - snart er ferdig med bacheloren eller mastergraden, er det meget lurt å se seg om etter en arbeidsplass. Flere arbeidsgivere er stadig på jakt etter studenter som kan vikariere om sommeren, og om man gir et godt inntrykk er det ikke umulig at man kan komme tilbake etter endt utdanning.


Det vil uansett telle positivt å ha sommerjobb på CV-en. Trainee-stillinger er også meget populære blant nyutdannede som ønsker erfaring.

Jobbsøknaden

Når du som arbeidssøker har siktet deg inn på drømmejobben og er klar til å skrive søknad er det et par ting du bør ha i bakhodet.


Enten du er nyutdannet eller har lang erfaring kan det være lurt å friske opp hukommelsen om hvordan du skriver den ultimate jobbsøknaden. Ta en titt på Hardware.nos guide til hvordan du går frem. Se også NAV sin guide på hvordan man skriver jobbsøknad.


Sørg for at LinkedIn-profilen din er oppdatert før du sender søkanden. Bruk gjerne også sosiale medier til å promotere deg selv.

Vær forberedt til intervjuet

Du har endelig blitt innkalt til intervju. Du skal inn for å vise dine beste sider. Kanskje forhandle lønn, få inntrykk av arbeidsmiljøet og mulige fremtidge kolleger - nå er det viktig å være godt forberedt.


Sett deg godt inn i hva bedriften driver med, hvilke arbeidsoppgaver og utfordringer du kommer til å møte.


Les deg opp på hva du bør gjøre både før, under og etter intervjuet ved å lese Hardware.nos guide til hvordan du gjennomgår jobbintervjuet.

Til toppen